Kära Signum, har jag missat något?

Vänner,

när den förre ordföranden för Wir sind Kirche/We are Church uppmanade Martha Heizer att lämna ordförandeposten sedan hon blivit exkommunicerad för att ha firat eukaristin utan präst var den svenska katolska tidskriften Signum snabb att meddela detta.

Sedan dess har Wir sind Kirches styrelse och för några veckor sedan även ett medlemsmöte givit Martha Heizer ett överväldigande stöd varför hon sitter kvar. Jag har sökt information om detta på Signums nyhetsblogg utan att finna någon.

Kära Signum, har jag missat något?

Gert Gelotte

PS. När Signum rapporterade om exkommuniceringen skedde det med ett mycket begränsat faktaurval. I ett blogginlägg frågade jag varför:

http://www.katolskvision.se/blog/?p=13334

DS

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kära Signum, har jag missat något?

  1. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Att ljuga går att göra på mångahanda sätt. Tex genom undanhållande av avgörande information.

    Det är ju alldeles uppenbart att Signum är angelägen om att svenska katoliker ska bibringas uppfattningen att Wir sind Kirche är en extremiströrelse liksom Katolsk Vision.

    Du minns Ulf Jonssons taskiga ledare i Signum där han ansträngde sig till max att få KV att framstå i så dålig dager som möjligt.

    http://www.signum.se/archive/read.php?id=3975

    Jag tror inte Ulf Jonsson skulle få MVG för detta av Franciskus som ju förordar öppen diskussion….Signum har gjort allt dom kan för att SMUTSKASTA Wir sind Kirche och dess sympatisörer för att i nästa stund påpeka hur litet intresset är i Sverige…….

    // Irène

    PS

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=13202

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=13181

  2. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Återanvändningen av begreppet GRADUALISM i kombination med ”förenklad” annulleringsprocess får som effekt i praktiken att i stort sett alla frånskilda katoliker som vill gifta om sig kan få sitt första äktenskap annullerat.

    Alla katoliker som vill gifta om sig och få sitt första äktenskap annullerat kan nog utan svårighet fås till att ikläda sig en klädsam ödmjukhet och erkänna att de bara till en viss grad – men ABSOLUT inte till 100 % – lyckats leva upp till det ideala sakramentala äktenskapet…..

    Gradualism blir till hjälp att bibehålla nu gällande katolsk äktenskapskanon intakt.

    Att utvidga gradualism till att även bli tillämpbart i synen på en människas tillblivelse får däremot den motsatta effekten. Gradualism medför per automatik att katolsk abortkanon inte kan bibehållas intakt……..

    // Irène

  3. Irène Nordgren skriver:

    Gert stryk denna kommentar här. Den hör hemma under gradualism. // Irène

  4. Anneli Magnusson skriver:

    Gert och Iréne,
    Om vi ska vara ärliga så är problemet inte i första hand att Signum väljer det som passar bland nyheter och fakta. Det gör vi och de flesta andra också, men till skillnad från Signum ger vi oss inte ut för att informera ” om vad som händer i katolska kyrkan både i Sverige och runt om i världen. Vi står för en öppen, vidsynt dialog med andra samfund och religioner.”

    Det ger ett intryck av opartiskhet och saklighet som kan förleda den oinsatte att tro att man får en bred bild av vad som händer i Katolska kyrkan. Så är ju inte fallet, vilket Gerts fråga är ett bra exempel på.
    Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *