Var står biskop Anders ?

”Den tidigare ärkebiskopen Anders Wejryd, till höger, besökte nyligen ett krigsskadat område i Gaza. Foto: Emad Nassar, Right Livelihood Award Foundation”

Efter svenska regeringens erkännande av Palestina som stat säger förre ärkebiskopen i Svenska kyrkan Anders Wejryd.

”Svenska kyrkan har önskat detta”

” Jag har mött många palestinier som är rätt tagna över det här beslutet och gläds över det. Så kommenterar förre ärkebiskopen i Svenska kyrkan, Anders Wejryd, det svenska erkännandet av Palestina. Han kommer direkt från en resa i det krigshärjade Gaza.”

http://www.dagen.se/svenska-kyrkan-har-%C3%B6nskat-detta-1.276953

Då är frågan

Var står biskop Anders ?

På Stiftets hemsida lyser informationen med sin frånvaro !

Däremot finns på Stiftets hemsida info om en resa till Palestina och Israel som biskop Anders gjort 25 mars i år  i sällskap med sin biskopsvikarie Fredrik Emanuelsson och dåvarande ärkebiskop Anders Wejryd i  Svenska kyrkan och ytterligare 11 namngivna kyrkoledare.

http://www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/357/1/?item=art_art-s1/1239

// Irène

PS  Biskop Anders väljer att ligga lågt.  Känner jag biskop Anders rätt så innebär det att biskop Anders inte offentligt vill TYDLIGGÖRA  att han INTE stödjer regeringens beslut.  Biskop Anders har  gott stöd av  sin katolske rådgivare och tillika Sveriges meste  kristne sionist Ulf Ekman som biskop Anders alltid hyst ett odelat förtroende för.

”Ulf Ekman och Israel ”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Var står biskop Anders ?

  1. Jagge Nilsson skriver:

    Irèné,

    Som vanligt ligger svenska kyrkan ljusår före den katolska i denna fråga liksom i så många andra. Jag förstår inte varför Arborelius tassar runt så försiktigt i allt han gör. Varför inte ta bladet från munnen och säga sin mening. Ffa borde han börja med att svara på Gerts öppna brev som skrevs här på bloggen för ett antal månader sedan.

    Jagge, en i gänget

  2. Irène Nordgren skriver:

    Jagge

    ”Jag förstår inte varför Arborelius tassar runt så försiktigt i allt han gör.”

    Inte ”i allt”……..

    När det gäller samvetsklausul för barnmorskor i samband med aborter eller när det gäller att ”bevara äktenskapet ” – underförstått från samkönade -då står biskop Anders ALLTID FRÄMST på barrikaderna …..

    // Irène

  3. Anneli Magnusson skriver:

    Biskop Anders tystnad kan bero på att han faktiskt inser att krisen i Mellanöstern inte kan lösas på ett enkelt sätt genom stöd bara till ena parten.
    Låt oss hoppas att den insikten också märks i hans uttalanden om andra komplexa frågor som t.ex. abort.

    Rent allmänt tror jag att det är olyckligt om religiösa samfund har ambitionen att få politiskt inflytande. Exemplen genom historien fram till nutid förskräcker, eftersom det aldrig tycks vara kärleken och medmänskligheten som får genomslag, utan kontrollbehov och maktbegär.
    Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *