When will they ever learn?

Vänner,

den irländska prästen Tony Flannery är på föreläsningsturné i USA. Flannery är kritisk mot mycket till läroämbetets förargelse. Han har därför belagts med munkavle. Något Flannery lyckligtvis ignorerar.

Emellertid försöker ärkebiskop av St Paul and Minneapolis, John Nienstedt,  verkställa censuren så gott han det förmår genom att hänvisa Tony Flannery till en icke katolsk lokal.

Mike Tegeder, präst i den inbjudande församlingen ”St Frances Cabrini” , kallades till möte med ärkebiskopen där han instruerades att stänga ute Tony Flannery, vilket han vägrade:

– Jag påpekade att de frågor som Flannery ställer är samma frågor som diskuterades av biskoparna och kardinalerna under familjesynoden förra veckan. Om dessa frågor kan ställas i Vatikanen kan de också diskuteras i en liten församling i södra Minneapolis.

http://www.thetablet.co.uk/news/1364/0/us-archbishop-orders-priest-to-bar-pro-reform-irish-redemptorist

Tony Flannery har en egen hemsida där han bland annat skriver om mötet i Mineapolis:

http://www.tonyflannery.com

Ärkebiskop Nienstedts försök att tysta Flannery fyllde föreläsningslokalen och mer därtill. When will they ever learn? 🙂

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på When will they ever learn?

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Det går inte att tysta en röst o en sanning ….det kommer bara ut genom en annan. Så verkar G-d. Den som tror något annat om G-ds makt är en idiot.

    Agneta

  2. Irène Nordgren skriver:

    Liksom Helmut Schüllers USA turné tystades ned i Stiftet så tystas också Tony Flannerys USA turné ned i Stiftet.

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=14698

    Men när en ordförande för Wir sind Kirche exkommuniceras -då är Stiftet angeläget om att svenska katoliker ska få all nödvändig information så snabbt som möjligt.

    När ska svenska katoliker kräva av sitt Stift att slippa INFORMATIONSCENSUR ?

    Det är obegripligt för mig hur svenska MYNDIGA katoliker finner sig i att biskopsämbetet är synonymt med ÖVERFÖRMYNDARMYNDIGHET.

    // Irène

  3. Jagge Nilsson skriver:

    Jag har faktiskt träffat Tony Flannery 2002. En mycket sympatisk man som förstod vad folkets vilha egentligen betydde. Lagvrängare gör sig inget besvär hos varken mig eller Tony.

    Jagge, en i gänget.

  4. Anneli Magnusson skriver:

    Länge gick det ju faktiskt att skrämma katoliker så att de lät bli att delta i för ledningen misshagliga sammanhang. Vi behöver bara dra oss till minnes reaktionen mot KV för inte så länge sedan.
    Så helt obegripligt ärkebiskop Nienstedts agerande, även om han inte har koll på hur snabbt utvecklingen mot mångfald i kyrkan har gått.
    Anneli

  5. Anneli Magnusson skriver:

    är inte, ska det förstås vara efter obegripligt i näst sista raden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *