Präst och homosexuell

Vänner,

Pierre Stutz, mystiker, andlig rådgivare, författare och tidigare präst skriver på Wir Sind Kirches hemsida om sin väg i livet och om celibatet som ett sätt att hantera och undertrycka homosexualitet:

”Om jag blir präst och lever i celibat – och det har jag gjort —  då är min sexuella läggning inget tema för mig längre. Därmed  blev jag också av med frågan varför jag inte hade någon flickvän. Jag blev alltså präst med gott samvete och de bästa avsikter. Men det höll inte. Jag kunde inte i längden förtränga min homosexualitet. Inte ens genom ett celibatärt liv. Som tur är lyckades jag inte.” (min översättning).

http://www.wir-sind-kirche.at/artikel/gott-hat-mich-homosexuell-geschaffen

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Präst och homosexuell

  1. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Katolska kyrkan och homosexualitet……ack, ack, ack…..

    Det är kring denna fråga (och frågan om kvinnliga ämbetsbärare) som vår samtids kyrkliga fördomar mest manifesterar sig och vår tids kyrkliga maktkamper främst utspelar sig.

    Jag kom att tänka på David Berger när jag läste ditt blogginlägg och varför då inte lite recycling……..

    4 år sedan översatte Michael Hultsten en intervju med David Berger varifrån jag väljer nedanstående citat.

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=1366

    ”Berger: Motsättningen mellan uppenbar homosexuella böjelser och homofobiska uttalanden är ett sätt på vilket människor i kyrkan tar itu med sina egna, oftast undertryckta böjelser.”

    Att Franciskus inte gått vidare med sitt numera världsberömda uttalande ”Vem är jag att döma ?” har gett legitimitet till fortsatt godtycklighet inom katolska kyrkan.

    För katolska homosexuella i tex Stockholms katolska Stift gäller att hitta rätt församling och rätt präst …….kändisfaktor har också positiv inverkan …..

    Fel församling och fel präst så kan det gå som det gick för Tonny Gille, en icke-kändis frånskild man som lever i samkönad relation och som förgäves försökt bli katolik i 5 år.

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=13133

    Biskop Anders pressansvarige Fredrik Emanuelsson personifierar i intervjun i Människor och Tro HYCKLERIET inom Stockholms katolska Stift. Trots att Fredrik Emanuelsson mycket väl vet att tex Sankta Eugenia katolska församling i Stockholm har en positv inställning inte bara till homosexuella utan ÄVEN till samkönat partnerskap så skäms inte Fredrik Emanuelsson att i Sveriges Radio kommentera Tonny Gilles önskan att bli katolik med orden att han ”inte förstår varför någon vill bli katolik som inte vill leva efter kyrkans lära.”

    (Katolsk Katekes säger att homosexuella handlingar är ”i högsta grad klandervärda och felaktiga.”)

    Utifrån våra 4 evangelister sa inte Jesus ett PIP om homosexualitet …….men angående hyckleri var Jesus ovanligt TYDLIG…….

    // Irène

  2. Pingback: Katolsk Vision » Inhumanae Vitae

  3. Pingback: Katolsk Vision » Elefanten i rummet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *