Björn Söder visar åter sitt rätta ansikte

DN

Attacken mot Charlie Hebdo i Paris

”Riksdagens andre vice talman Björn Söder (SD) kommenterade i går terrorattentatet i Paris på sin officiella Facebooksida: ”Fredens religion” har visat sitt ansikte.”

http://www.dn.se/nyheter/sverige/bjorn-soder-om-attentatet-i-paris-fredens-religion-visar-sitt-ansikte/

Göteborgsposten

”Palm anmäler Söders Facebooksinlägg”

”Riksdagsledamoten Veronica Palm (S) har polisanmält andre vice talman Björn Söder (SD) för en kommentarer om attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris.

Palm vill få prövat om uttalandet är hets mot folkgrupp.

-Det är inte lagligt i Sverige att kränka människor utifrån folkgrupp, och jag tycker att det borde prövas som hets mot folkgrupp, säger Palm till TT.”

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2596078-palm-anmaler-soders-facebooksinlagg

// Irène

PS ”Olof Ruin, professor i statsvetenskap, reagerar på vad Söder skriver och kallar det ”olämpligt, chockerande och pinsamt för Sverige”. ”Det är förfärligt. Det är på allt vis kontraproduktivt när galna personer uppfattas som representanter för en hel religion, det skapar ju bara ytterligare konflikter, säger Ruin till dn.se.”

Så sant som det är sagt.  Lika kränkande som det är för muslimer att göras ansvariga för attentatet mot Charlie Hebdo skulle det vara för kristna om de gjordes ansvariga för attentaten på Utöja.

Galningar och terrorister finns inom samtliga världsreligioner. Att som riksdagspolitiker – som samtidigt  innehar posten som riksdagens andre vice talman – hetsa mot  viss folkgrupp borde innebära avsättning från talmansposten.


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *