Tvetydighetens möjligheter och risker

Vänner,

vad anser påven Franciskus egentligen om skilda och omgifta katoliker? Än si, än så. Enligt en intressant artikel i The Tablet utnyttjar Franciskus skickligt tvetydighetens möjligheter. Det kan vara ett sätta att inte blockera familjesynodens fortsättning, men han skapar också förutsättningar för djup besvikelse, si eller så.

http://www.thetablet.co.uk/blogs/1/697/the-pope-knows-the-power-of-leaving-people-guessing-

Personligen tycker jag att människor skall ta ansvar för sina egna liv, särskilt vad gäller privatlivet. Även om det finns anledning att hoppas på förnuftiga beslut under familjesynoden ligger det något djupt osunt i att ett grupp äldre herrar tar sig rätten att bestämma över människors innersta privatliv utan att själva har den minsta relevanta erfarenhet.

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tvetydighetens möjligheter och risker

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Gert och Irene

    ”den minsta relevanta erfarenheten” ….frågan Gert, är om synoden och dessa herrar har ett egentligt intresse. Varför skulle de?

    Jag tänker så här: de flesta människors intressen utgår från deras egna personliga erfarenheter och har man ingen erfarenhet och vill inte ha någon erfarenhet av. äktenskapet med barnuppfostran så uteblir intresset.

    Om man inte vill leva med en kvinna och få barn av diverse olika orsaker är det tyvärr naturligt för de inskränkta att rättfärdiga sig själv och sitt livsval. Trivs man ibland herrar där damer mest är passuppnunnor eller passuppdamer från församlingen …varför ens vilja ändra detta?
    Då är det bättre att knipa åt dem som vill befria …människans trots allt fria själ. Om man nu tror att man så kan.

    Man lever nöjd och bekvämt o kan jaga reformivrare eller spela schack med dem. Som det samtidsvända charmtrollet påven gör.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *