Storinkvisitorn Müller talar i militärisk ton om kärlek och förnyelse

Gert

du skriver

”vad anser påven Franciskus egentligen om skilda och omgifta katoliker? Än si, än så. Enligt en intressant artikel i The Tablet utnyttjar Franciskus skickligt tvetydighetens möjligheter.”

Någon som frenetiskt och entydigt dock sätter sig mot att frånskilda och omgifta ska få gå till kommunion är Troskongregationens prefekt kardinal Müller – handplockad till sin post av B16 – som på så vis fortsätter att kasta sin mörka skugga över katolska kyrkan.  Inga eftergifter är Müllers hållning inför kommande familjesynod.

http://www.katholisch.de/aktuelles/aktuelle-artikel/keine-abstriche-von-der-kirchlichen-lehre

Därför helt absurt att med anledning av det också kommande 50-årsjubleet av Andra Vatikankonciliet  höra Storinkvisitorn Müller i militärisk, mekanisk ton till ljudet av fågelkvitter bland blommor, blad och  springbrunnar   tala om kärlek och förnyelse och barmhärtighet.

http://www.katholisch.de/video/11075-zeit-und-ewigkeit

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Storinkvisitorn Müller talar i militärisk ton om kärlek och förnyelse

  1. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    Müller förblir Müller. Jag undrar om han förstår vilket randfenomen i den katolska verkligheten han utgör?
    Müller talar uppifrån och ner, som representant för en maktstruktur som kräver att bli åtlydd. Observera att han skiljer på kyrkan och dem som tillhör kyrkan:
    ”Die Kirche muss sich neu der Familie zuwenden, und die Familie muss sich neu für die Kirche öffnen. Schließlich gibt es die bekannten Fragen des pastoralen Umgangs mit Menschen in schwierigen Situationen:”
    Det är ett synsätt som tillhör det förflutna och som är mycket långt från bilden av kyrkan som Guds folk på vandring.

    Gert

  2. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    ”Jag undrar om han förstår vilket randfenomen i den katolska verkligheten han utgör?”

    Vad hjälper det oss att Müller är ett ”randfenomen” om detta ”randfenomen” råkar sammanfalla just med vårt enda livs ”katolska verklighet” ?

    // Irène

  3. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    för mig är Müller ett katolskt fossil. Han är på intet sätt en del av mitt enda livs katolska verklighet. Och jag tror hans inflytande på den katolska världen i praktiken är marginellt.

    Gert

  4. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Jag ser det så här. Högste chefen i varje organisation anger vilken ton och vilket samtalsklimat som ska råda vilket påverkar alla ända ned på gräsrotsnivå.

    Kolla skillnaden i ton och klimat under B16 och Franciskus …….Omvittnat omvälvande klimatförändring. Istiden har börjat gett vika som ju påverkar oss alla.

    Men om vi sluppit också Müller – som är näst högst i rang – så hade islossningen nu gått ännu fortare ……tror jag.

    Müller en BROMSKLOSS av Guds nåde !

    // Irène

  5. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    på det personliga planet bara om vi låter honom vara det. Men i kyrkan, sedd som makt- och kontrollinstrument, har du naturligtvis rätt.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *