Viktor Orban – partiledare för Fidesz sedan 2003 och Ungerns premiärminister sedan  2010 – står i EU parlamentet och säger att flyktingproblemet ”inte är ett europeiskt problem utan ett tyskt problem.   Vi har inget problem……Ingen vill stanna i Ungern eller i Slovakien eller Polen eller Estland……..Alla vill till Tyskland…….Vårt jobb är bara att registrera dem…”

Ordförande i EU parlamentet Martin Schulz replikerer ”Det vi ser är egoism istället för europeiskt sunt förnuft.  Om medlemsstaterna misslyckas i sitt samarbete kan vi kan inte utesluta en djupare schism inom EU .”  ”Europa står inför ett  avgörande ögonblick.”

http://www.bbc.com/news/world-europe-16390574

”Den redan tidigare invandrarfientlige Orbán gör nu en rad extrema uttalanden som skakar den mera liberala opinionen i EU. Den ungerske premiärministern hävdade på en presskonferens i Bryssel i går att han försvarar kristenheten i Europa mot en muslimsk inmarsch.

– Vi vill inte ha ett stort antal muslimer i vårt land, säger Viktor Orbán.

– De som kommer är uppfostrade in radikalt annorlunda religion och representerar en radikalt annorlunda kultur. De flesta av dem är inte kristna utan muslimer.

– Är det inte oroande att den europeiska kristenheten nu knappast kan bevara Europa kristet? Det finns inget alternativ, vi måste försvara våra gränser, säger han.”

http://www.expressen.se/nyheter/orban-vi-vill-inte-ha-muslimer-i-vart-land/

// Irène

PS   EU har tittat på medan Viktor Orban tillåtits skapa ett Ungern som  är extremt invandrarfientligt och dit flyktingar från krigshärjade länder är rädda att stanna….. och  därefter kan nu Orban lugnt säga att alla vill till Tyskland och  att flyktingproblemet är ett tyskt problem.

Europa står vid ett vägskäl…..

Viktor Orban har flera bundsförvanter i EU.