”Europa står inför ett avgörande ögonblick”


Viktor Orban – partiledare för Fidesz sedan 2003 och Ungerns premiärminister sedan  2010 – står i EU parlamentet och säger att flyktingproblemet ”inte är ett europeiskt problem utan ett tyskt problem.   Vi har inget problem……Ingen vill stanna i Ungern eller i Slovakien eller Polen eller Estland……..Alla vill till Tyskland…….Vårt jobb är bara att registrera dem…”

Ordförande i EU parlamentet Martin Schulz replikerer ”Det vi ser är egoism istället för europeiskt sunt förnuft.  Om medlemsstaterna misslyckas i sitt samarbete kan vi kan inte utesluta en djupare schism inom EU .”  ”Europa står inför ett  avgörande ögonblick.”

http://www.bbc.com/news/world-europe-16390574

”Den redan tidigare invandrarfientlige Orbán gör nu en rad extrema uttalanden som skakar den mera liberala opinionen i EU. Den ungerske premiärministern hävdade på en presskonferens i Bryssel i går att han försvarar kristenheten i Europa mot en muslimsk inmarsch.

– Vi vill inte ha ett stort antal muslimer i vårt land, säger Viktor Orbán.

– De som kommer är uppfostrade in radikalt annorlunda religion och representerar en radikalt annorlunda kultur. De flesta av dem är inte kristna utan muslimer.

– Är det inte oroande att den europeiska kristenheten nu knappast kan bevara Europa kristet? Det finns inget alternativ, vi måste försvara våra gränser, säger han.”

http://www.expressen.se/nyheter/orban-vi-vill-inte-ha-muslimer-i-vart-land/

// Irène

PS   EU har tittat på medan Viktor Orban tillåtits skapa ett Ungern som  är extremt invandrarfientligt och dit flyktingar från krigshärjade länder är rädda att stanna….. och  därefter kan nu Orban lugnt säga att alla vill till Tyskland och  att flyktingproblemet är ett tyskt problem.

Europa står vid ett vägskäl…..

Viktor Orban har flera bundsförvanter i EU.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på ”Europa står inför ett avgörande ögonblick”

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Absolut, Irene. Det som sker i Ungern ger otäcka signaler.

    Misstolka mig nu inte… men det är också xxävligt att inte det rika Saudiarabien tar emot.

    Så är världen på sina håll när det kommer till kritan.

    Se detta;

    http://www.catholicworldreport.com/Item/2539/the_church_and_the_syrian_refugees.aspx

    ”Vi hjälper inte syriska flyktingar för att de är katoliker, många av dom är det inte…vi hjälper dem för att vi är katoliker”

    Sådana uttalande av en katolsk ledare ger mig också rysningar, Irene.

    Det ligger en rasism även bakom dylika uttalanden. Och en skyhög högfärd. Svenskar som skänkt pengar i mängder och människor som går ut i Tyskland och Österrike o möter dessa flyktingar är troligen inte aktiva katoliker. De är helt vanliga människor.

    Agneta

  2. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    Jag repeterar min katolska tankeställare. Inom katolska kyrkan finns de bästa och de sämsta……

    EU som fredsbevarande projekt som byggdes upp av katoliker som Robert Schuman och Konrad Adenauer byggde ideologiskt på samarbete och beroende mellan folk och nationer som bästa garanti för fred och framgång. 65 år senare är det katoliker som är partiledare för den mest kända extremhögern i Europa, som vill dra sig ur europeiskt samarbete.
    Finlands högerextremistiska parti Sannfinländarna har en katolik som partiledare. Sedan 1997 är det Timo Soini. Katolik är också partiledaren för Ungerns högerextremistiska parti Jobbik. Sedan 2006 är det Gábor Vona. Katolik är också partiledaren för Frankrikes snabbt expanderande högerextremistiska parti Front National. Sedan 2011 är det Marine le Pen, dotter till partiets grundare katoliken Jean-Marie Le Pen som går under beteckningen ”Ebolamannen” sedan han givit uttryck för att det vore bättre att Afrikas befolkning dog i ebola än invandrade till Europa. Katolik är också Nikolaos Michaloliakos – partiledare för Greklands högerextremistiska och nynazistiska parti Gyllene Gryning.

    // Irène

    PS Inte bara muslimer känner sig ovälkomna i Ungern som räknas som ett KATOLSKT LAND.

    ”Judehatet gror på nytt i Ungern” skriver DAGEN förra året.

    http://www.dagen.se/dokument/judehatet-gror-p%C3%A5-nytt-i-ungern-1.93207

    Men rasister finns i alla läger……i Israel bygger rasisten Netanyahu mur mot palestinier……men heder åt katoliker i form av tyska biskopskonferensen som protesterar …….

    http://religion.orf.at/stories/2728214/

    Enda gångerna Anders Arborelius stuckit ut huvudet har varit när det gäller att stoppa samkönade relationer att ingå civila äktenskap eller att värna om vårdpersonals samvetsfrihet som inte vill delta i aborter. För övrigt är samvetsfrihet inte a big deal för vår katolske biskop….Hade det varit det skulle han inte ha gett sig på Katolsk Vision.

  3. Agneta Sofiadotter skriver:

    Finns bara ett svar: du har rätt det är ett avgörande ögonblick.
    Jag tror det kommer fler.
    Det är en kamp mellan Satan och G-d.
    Mörker e ljus.

    Men vi ska akta oss för att definiera Satan o G-d. Akta oss väldigt noga.
    Däremot ska vi följa den mosaiska lagen.
    o den gyllene regeln.

    Då stoppar man IS och man hjälper folk från död o i nöd.

    Men Irene, vi bör bereda oss på att bland flyktingar finns även de som inte flyr för sina liv. Där får man inte vara naiv. De som ”rider” på andras nöd och utnyttjar situationen typ unga killar från inga krigszoner som vill ha hus bil och dator. Eller smugglare.

    Vi måste våga säga vad vi tycker utan att bli klassade, tycker jag. Annars blir det farligare o farligare.

    Och allt är inte enkelt. Jag mötte idag en aggressiv muslimsk man på Erikshjälpen och bakom honom en kvinna så beslöjad att man bara såg hennes ögon. Hennes ögon var lika uppstudsigt aggressiva mot mig. Sånt gillar inte jag. Jag blir arg.

    Vii må också förstå en viss rädsla i Europa. Det betyder inte att man inte ska hjälpa men nog tycker jag att ex. Frankrike gör rätt som bestämmer att det inte ska finnas religiösa symboler i skolan. Jag vet inte varför det skulle vara fel att ta vissa seder som gäller dit man kommer . Vi är bra nuttinuttlagom i Sverige. Även det är farligt.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *