Ulf Ekman show

Bengt Malmgren vill gärna marknadsföra sin gode vän Ulf Ekman,  som med hustru Birgitta intervjuas på amerikanska katolska EWTN (Eternal Word Television Network) i programserien The Journey Home där Ulf och Birgitta Ekman beskriver sin resa in i katolska kyrkan.

https://www.youtube.com/watch?v=yN-vT4oGyHM

Kristna som hittar hem till Katolska kyrkan på EWTN´s The Journey Home. Nu Ulf o Birgitta Ekman i intervju

Eftersom Ulf Ekman har immunitet på Bengts Blogg dvs inga kritiska kommentarer publiceras så kommenterar jag här på KV blogg.

Bättre och tydligare illustration på vad som menas med skönmålning och munsvada får man leta efter. Inte ett ljud om alla de sårade och skadade människor som kantar  vägen på resan in i katolska kyrkan.   Inte ett ljud om det affärsmässiga perspektivet på skickligt insynsskyddade familjeföretaget Livets Ord och alla lukrativa kontakter med  asiatiska megakyrkors stenrika pastorer, inte sällan misstänkta för förskingring.

Men desto mer tal om ”karismatisk undervisning och mission”  för att inte tala om ”starta eget”  grundarens nu stora bekymmer  kring  kyrkans enhet.  Eftertankens kranka blekhet. Så fint! Så rörande!

Ulf Ekmans helomvändning när det gäller uppfattning om katolska kyrkan är välkänd.  Den offentliga protesten mot påvens besök i Sverige 1989 likaså välkänd, men i intervjun  får Ulf Ekman det att låta som om han bara var allmänt lite okunnig och ointresserad av katolska kyrkan vid den tiden.

Hustru Birgitta ville ju också få ett ord med i laget, vilket hon passade på att få när den ivrige maken av och till behövde andas mitt i sitt esse att få berätta.  Däremellan tålmodigt lyssnande, instämmande och nickande.  En sån fin hustru !  En riktig drömhustru !

// Irène

PS

Ulf Ekmans retuscherade sanning

Ulf Ekman slapp billigt undan

Yonggi Cho, Ulf Ekman, Kong Hee och Helmut Schüller


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Ulf Ekman show

  1. Agneta sofiadotter skriver:

    Irene,

    Paret Ekman är ett utmärkt exempel på konsten att göra G-d till sin egen avbild.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *