Ska samvetsfrihet få kosta på eller vara gratis?

Med anledning av att biskop Anders  deltagit i upprop för samvetsfrihet för vårdpersonal  skriver vi i DAGEN

”Vem har ifrågasatt samvetsfrihet som sådan? Vem har ifrågasatt att till exempel en barnmorska inte skulle ha samvetsfrihet? Den saken snarare tycks handla om utifrån katolskt perspektiv är att biskop Anders vill att samvetsfrihet till exempel för vårdpersonal i det civila samhället ska vara något helt kostnadsfritt samtidigt som biskop Anders aldrig protesterat mot de hårda sanktioner som katolska företrädare drabbats av som offentligt i ord och handling givit uttryck för ”samvetets överhöghet ”.

Inomkatolsk samvetsfrihet?

Irène Nordgren och Gert Gelotte

PS

Vi stödjer rätten till samvetsfrihet | Debatt | Aftonbladet

91 kristna ledare i upprop för samvetsfrihet – dagen.se

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Ska samvetsfrihet få kosta på eller vara gratis?

  1. Irène Nordgren skriver:

    Jag undrar hur biskop Anders tänker.

    Det verkar vara så att om tex en barnmorska får ta konsekvensen av att hon i enlighet med sitt samvete inte kan utföra en viss arbetsuppgift som enligt hennes arbetsgivare ligger inom ramen för hennes tjänsteutövning så anser inte biskop Anders att hon äger samvetsfrihet utan då rycker biskop Anders ut för att värna samvetsfrihet !

    Tänker biskop Anders att om samvetsfrihet får dyra konsekvenser så kan man inte tala om samvetsfrihet ?

    Är det så biskop Anders samvete säger till honom ?

    Hur kommer det sig att katolska kyrkan då talar om ”samvetets överhöghet” samtidigt som konsekvenserna att utöva sin samvetsfrihet inom katolska kyrkan kan få rent ut sagt katastrofala följder ?

    Är det OK tycker biskop Anders ? Om inte…….hur kommer det sig att biskop Anders samvete inte manar honom att ta initiativ till ett också INOMKATOLSKT upprop för GRATIS samvetsfrihet för all personal anställd inom katolska kyrkan.

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *