Inga lättnader för omgifta

Vänner,

Den indiske kardinalen Oswald Gracias säger i en intervju att han inte förväntar sig att familjesynodens slutdokument innehåller några förslag som ger frånskilda och omgifta katoliker tillträde till sakramenten. Kardinal Gracias ingår i den grupp på tio prelater som formulerar slutdokumentet, så vi får anta att hans förmodan är riktig.

I intervjun framkommer ett till synes avgörande motiv för en fortsatt hård linje:

”I do think we must study it, certainly,” said Gracias. ”That’s why I don’t think the document would have it. I don’t think we’re ready yet to have a consensus on this matter, and it would be not good to have the Synod divided on this matter at the moment.”

http://ncronline.org/news/vatican/cardinal-drafter-synods-final-document-will-not-provide-communion-path-remarried

Jag är inte säker, men jag tror det var Sovjetunionens dåvarande partichef Michail Gorbatjov som med anledning av DDR:s praktfulla 40-årsjubileum 1989 sa att historien straffar den som kommer för sent.

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Inga lättnader för omgifta

  1. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Låt oss glädja oss åt att sedan 1992 så får alla katoliker tro på att det är jorden som kretsar kring solen och inte tvärtom.

    Paradigmskiften tar tid och det är därför inte varje generation givet att få uppleva ett sådant, men vi har i alla fall fått det och kanske får nöja oss så……..

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *