Paus.

På grund av ett offentligt gräl mellan mig och Gert  på bloggen tar jag paus från KV. Grälet handlade om vad man får och inte får tycka i flyktingfrågan. Det blev en kalldusch för mig när jag förstod hur oerhört lätt det är att bli kallad främlingsfientlig. Det skrämmer mig.

Det skrämmer till tystnad och jag anser att sådana sammanhang är farliga att vistas i. Jag har tagit bort inlägget eftersom jag tog personligen och säkert oproffsigt  illa vid mig. Det finns en vardag och ett kreativt arbete under dagen för mig att ta ansvar för. Jag har inte haft intentionen att vara proffsjournalist utan den Agneta jag är. Jag är definitivt inget helgon när det gäller mina vacklande känslor hit och dit när det gäller flyktingströmmen.

Jag är tveksam till många av de massor av unga araber som kommer in i landet istället för kvinnor och barn vars nöd är störst. I ett land som Egypten där 90% av kvinnor är könsstympade så är och förblir jag tveksam till den muslimska kvinnosynen. Den arabiska mannen. Det står jag för och det säger jag högt och jag tänker fortsätta kunna säga det. Det kan också så vara att mitt inlägg var obetänksamt men det ska mycket till att kalla mig främlingsfientlig och sexistisk därför att jag vill bara ta in kvinnor och barn med direktflyg o ev. män senare.

Då min tro på kyrka är ringa är måste jag betänka vad jag gör som skribent här. Det syns mig vara dogmatism överallt i den religiösa atmosfären. Jag har min tro.

Alltgott

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Paus.

  1. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    Du får, jag upprepar det, du får tycka vad du vill, men i yttrandefriheten ingår inte rätten att slippa invändningar. Vill du skriva på KV:s blogg, vilket du är mer än välkommen att göra, får du finna dig i debatt. Själva poängen med att skriva på bloggen är ju att söka offentlig debatt.
    Sen beträffande den muslimska kvinnosynen så är könsstypning av kvinnor i Egypten precis lika vanligt bland kristna kopter som bland muslimer. Könsstympning är en sed som är äldre än både kristendomen och islam.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *