Mer om ”En ondska omöjlig att omfatta”

Eva

Samtidigt som du skickade mig ditt blogginlägg  ”En ondska omöjlig att fatta” -utifrån en artikel i New York Times – skriver du till mig

”Om du orkar – gör det inte om du inte har ork; det tar så mycket kraft, och det är så fruktansvärt och vi vet det ju… men annars gå in på länken Report of the Grand Jury under artikeln i CatholicCulture.org, för mig är sammanställningen mer upprörande än TV-programmet ”Deliver us…” Det är väldigt konkret, och jag orkade bara läsa en tredjedel. ”

Jag gjorde som du sade.  Jag gick in på länken Report of the Grand Jury.

Jag blev  först mållös.  Men jag har  tagit mig samman och ser det som en plikt att  här och nu – med hjälp av ditt material- FÖRTYDLIGA  verkligheten och konsekvensen av  Vatikanens  politik och dess sätt att hantera olika etiska problem.

Eva,  jag tar först ett  utdrag ur Report of the Grand Jury.

Jag väljer fallet Billy

“Twelve years ago, Billy was a 10-year-old altar boy in the fifth grade at St.Jerome School in Philadelphia. “Billy” is a pseudonym; he is still reluctant to name himself publicly, although he knows he will have to do so soon. While alone with him in the sacristy, Father Charles Engelhardt began to show Billy pornographic magazines. Eventually, the priest directed Billy to take off his clothes, and to put his penis in the priest’s mouth. Then the priest reversed positions, until he ejaculated on the boy. After that, Billy was in effect passed around to Engelhardt’s colleagues. Father Edward Avery undressed with the boy, told him that God loved him, had him engage in oral intercourse, and ejaculated on him. Next was the turn of Bernard Shero, a teacher in the school. Shero offered Billy a ride home, but instead stopped at a park, told Billy they were “going to have some fun,” took off the boy’s clothes, orally and anally raped him, and then made him walk the rest of the way home. That was the beginning of a longer journey.  Billy stopped talking with friends and started smoking marijuana. He would often gag and vomit for reasons the doctors could not discern. He checked books out of the library about sexual abuse. By high school he was taking pills, and then heroin.”

http://www.phila.gov/districtattorney/PDFs/clergyAbuse2-finalReport.pdf

Tidigare skickade du en annan länk ur New York Times om  fallet med syster Margaret McBride och biskop Thomas Olmsted,  som vidtog  kraftåtgärder och fråntog ett helt sjukhus dess katolska status.

http://www.nytimes.com/2011/01/27/opinion/27kristof.html?_r=1&adxnnl=1&ref=general&src=me&adxnnlx=1296316458-5u4ntpKtIpz82dwzeIkCnA

http://www.nytimes.com/2010/05/27/opinion/27kristof.html?_r=2

http://www.katolskvision.se/blog/?p=1651

Artikelförfattaren Nicholas D Kristof skriver

”Till sist har vi ett fall där den romersk katolska hierarkin svarar kraftfullt och snabbt  på anklagelser om att ha begått fel. Men nu rör det sig inte om en pedofilpräst utan om en nunna som hjälpte till att rädda livet på en kvinna. Exkommunikationen av syster Margaret McBride i Phoenix  understryker  allt inom kyrkans hieraki som för mig känns moraliskt genomkorkat. ”

Eva,  mot bakgrund av Vatikanens olikartade sätt att bedöma och  hantera  fall när präster sexuellt förgriper  och våldför sig på barn och när gravida kvinnor – för att rädda sitt liv – tvingas att genomgå abort är det på sin plats att visa ett videoavsnitt med kardinal Raymond Burke där han ger sin syn på vad han anser vara SKANDAL  och varför det är omoraliskt att rösta  på vissa politiker.  Vidare  ger kardinal Burke sin syn på vilka det är som ”sviker sin katolska tro”.

Burke talar om den gyllene regeln och också med stor inlevelse  om ”särskilt de små i Guds familj som är totalt beroende  av oss”.

Men det är inte  Billy och pedofiloffren Raymond Burke har i tankarna  ……..

Det är inte pedofilpräster kardinal Burke åsyftar som skandal……..

http://www.youtube.com/watch?v=OK514UNkvfU

Raymond Burke är högsta chef för Högsta  Domstolen Signatura i Vatikanen.  Hans syn på etik och moral kan därför anses NORMBILDANDE och PREJUDICERANDE för hela katolska kyrkan.

Eva,  jag lånar din rubrik ”En ondska omöjlig att fatta” även för mitt blogginlägg.  Hittar ingen bättre rubrik.

Hälsningar

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

20 svar på Mer om ”En ondska omöjlig att omfatta”

  1. agneta sofiadotter skriver:

    ”The priest told Billy that it had been a
    good session, and that they would have another again soon.
    They did, a few weeks later, following an afternoon weekend Mass. As Billy was
    cleaning a chalice, Father Avery again directed the 10-year-old to strip for him. When
    Billy did as he was told, the priest fondled and fellated him again and, this time, licked
    his anus. He made Billy “jerk him off” as he performed oral sex on the boy. After Father
    Avery ejaculated, he left Billy in the sacristy.”

    Det är värt att läsa även detta och jag tillägger att det går att läsa att Billy fick order om att städa upp efter dessa ”sessions” i sakristian av prästkräket ifråga.

    Tack Eva o Irene,

    Jag gillar när man är konkret annars smiter de flesta mönsterkatoliker ut bakvägen o svänger sitt medvetande. Att Billy fick städa efter ”sig” är för mkt för mig.
    Agneta

  2. Anneli Magnusson skriver:

    Jag har läst en bit ur ”Report of the Grand Jury”, så mycket jag orkade med, jag får ta det i omångar. Det är verkligen skakande läsning. Den fruktansvärda grymheten och så att dessa präster får fortsätta år efter år trots att omgivningen visste vad som pågick.
    /Anneli

  3. Anneli Magnusson skriver:

    Behöver jag säga att vare sig Signumbloggen, Katolskt Magasins hemsida eller Bengt Malmgren har uppmärksammat saken.
    /Anneli

  4. Kristian skriver:

    Vidriga gubbar dessa bögpräster.

    Men hur skall vi nu ha det?

    Är det kyrkans fel eller bögarnas?

    Att biskoparna är handlingsförlamade är klart.

    Men om de visade handlingsförmåga – vad skulle ni vilja att de gör?

    (Ger präster mandat att Get It On ?)

  5. Kyrkans eller bögarnas ?

    Både ock, så klart… märklig fråga.

    Handlingsförmåga?

    Tala rakt ut till samtliga präster i stiftet o tala direkt till församlingen från altaret och ringa polis och tala med föräldrarna o se till att pojken får adekvat terapeutisk hjälp samt själavård. Dessutom se till att prelaten den jag kallar prästkräket kommer under åtal o interneras. Se till så att all media får vetskap. Katolsk som icke-katolsk o ALDRIG utge offrets namn men däremot förövaren.

    Det handlar om att stå upp för offret FULLT UT … i annat fall är biskopen samma kräk till karl, människa o kristen som förövaren.
    Det finns gott om fega kräk i RKK annars skulle det varit i dager för länge sedan.

    Fega typer finns här som utomlands.

    Den viktigaste frågan är för mig : varför lät Gud detta ske? Är det för att visa att kyrkan är den verkligt stora horan och att detta har pågått i årtusenden? Det jämte korståg, judeförföljelse och de dominikanska hundarnas perversa njutning av att speja fram kvinnor o barn för att antingen tortera dem eller bränna dem till döds.

    Den som vågar läsa rättegångsprocesser o tortyrmetoder gentemot kvinnor utförda av munkar o präster kommer få en lika vidrig läsning…. i mina ögon värre eftersom kvinnors livmödrar brändes på levande kvinnor av …. munkar, präster o biskopar som stod o såg på.

    Varför varför lät Gud allt detta ske i Guds namn? Var det verkligen GUD?

    Den som vågar vågar …. följa det Kristus har kallat oss till.

    Agneta

  6. ps: att kunna bränna livmödrar på levande kvinnor och att kunna säga att kvinnan ska hellre dö än ett ofött foster … vad i hela världen är det?
    Kristendom- nej! Logik- nej!

    Agneta

  7. Och vad menar du med ”mandat att Get It ON”?

    Betyder det något konstigt sexuellt så tycker jag att moderatorn ska radera det…
    för i såna fall är det ett kräkuttalande från en fjant.
    I denna kontext verkligen en liten fjant.

    Agneta

  8. Kristian skriver:

    Så här:

    – Hänga ut förövare (och om inte polis och lag räcker till …)
    – Hänga ut handlingsförlamad impotent biskop (see above)
    – Hänga ut…

    JA !

    ”Varför Gud lät det ske…?”
    Våra synder, vår underlåtenhetsynder, vår tolerens…
    Vår feghet, dumhet…

    Kristendom och logik?
    JA! BÄGGE!

    Get It Om?
    – En spottloska i vänsterns och liberalismens tvetydiga anlete.

    VÄRNA VÅRA BARN
    VÄRNA OSKULD

  9. Att kommentera dig är att degradera mig själv.
    Från människa till dess motsats.
    Kristus är min innerliga kärlek.
    Godnatt // Agneta

  10. Kristian skriver:

    Massor av rättmätiga känslor…
    Okuvligt impotenta viljor…

    FRIHETLIG kärlek
    Stor KÄRLEK

    Eller?

  11. Moderatorn skriver:

    Kristian,

    Vänligen skriv mer begripligt eller var tyst. Som du rimligen märker så befrämjar din telegramstil varken dina tankar eller dialogen med andra.

    Krister Janzon

  12. Anneli Magnusson skriver:

    Iréne och Agneta,
    Det är så mycket i dessa skildringar som inte har med sex att göra utan snarare med en vilja att förnedra och plåga en svagare människa ett barn en tonåring.
    Hur kan en hel grupp människor bli sådana? I fallet Billy skickar prästerna honom mellan sig.
    Hur kan andra bara se på och aktivt försöka dölja vad som pågår? En sådan brist på respekt för och kärlek till medmänniskan måste slå igenom även i vad de här prästerna och biskoparna gör i övrigt.
    /Anneli

  13. Kristian skriver:

    Det är INTE telegramstil.
    Det är poesi.

  14. Anneli,

    Att en hel grupp gör det och ytterligare en grupp vet om det och så säkerligen biskop o Inkvisitionens/ Trosk. förre chef o chefen före honom på samma post som vet om det… är inte det medeltid? Är inte det ett verk av satan? Annars vet jag inte vad Satan är…

    Varför låter Gud det ske eller är Gud sedan länge exkommunicerad?

  15. Moderatorn skriver:

    Kristian,

    Kalla det för vad du vill. Poesi behövs alltid – av olika smak, men jag menar
    att tankarna behövs för dialogen. Att resonera genom de olika poetiska bidrag som ges i kommentarer tycker inte jag blir tillräckligt.

    Krister Janzon

  16. inger skriver:

    aj så länge gubbväldet råder så…..
    ofattbart, tack för katolsk vision!
    http://WWW.123MINASIDOR./INGER-THOERNQVIST-INGRIDIN

  17. agneta sofiadotter skriver:

    Vem är denne Inger?
    Krister?…

    Om det inte är Inger Törnquist som tydligen har tagit sin teol doktor i Växjö o Lund enligt nätety utan en som kidnappar hennes namn så är det allvarligt. Det har hänt förr och jag minns att man nyttjat biskop Anders namn o så Anton Assarsson. Jag tycker det vore märkligt om en akademiker uttrycker sig som denne Inger.

  18. Moderatorn skriver:

    Agneta,

    Jo, en som påstår sig heta Inger Törnkvist har skrivit contact-meddelande till mig, och jag har svarat till adressen hon uppger.
    Men jag har inte fått något svar på detta mitt brev, däremot kommer dessa lite märkliga kommentarer i versaler, lätt osammanhängande, med bl a påståenden om benediktinen i Skåne.

    Du får mig att ana att jag gått på en Blåsning. Svarar ”inger” inte på mitt förnyade brev nyss, så raderar jag henne.

    Krister

  19. agneta sofiadotter skriver:

    Gott jobb Krister…

    Nä radera inte… låt folk läsa… det är som det är…viktigt att ge en rättvis bild av läget.

    Jag föreslår att när det är personnamn på ett ohederligt vis angivet så raderar du bara det o sätter ett xxxxx (av moderator borttaget).

    Det blir elegant.

    Agneta

  20. Moderatorn skriver:

    Agneta,

    Tack, men snart vet jag inte vad jag skall tro: 11 jan i år finns en kommentar av inger thörnqvist som verkar helt autentisk (dvs samma e-adress). Den rätta Inger få väl vara bussig och höra av sig om hennes namn nu blivit kidnappat (mail to krister.janzon@katolskvision.se).

    Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *