Ambassdör Isaac Bachman får svar på tal

Ambassdör Isaac Bachman – som i Sverige representerar  regeringen Netanyahus bristfälliga demokrati –  illustrerade 27 /5  i DAGEN sin återkommande bristfälliga yrkeskompetens genom att inte kunna skilja mellan  kritik av regeringen Netanyahus odemokratiska handlingar och  ”påhopp på Israel.”

http://www.dagen.se/debatt/svepskal-till-ny-israelkritik-1.730814

Idag får ambassadören svar från Lennart Renöfält

Svagt av demokratin Israel

”Eftersom jag var en av två svenskar som deltog i mötet vill jag bidra med några rättelser och också reflektioner över det som hände.Vid ankomsten till den internationella flygplatsen Ben Gurion utanför Tel Aviv möttes många i vår arbetsgrupp av en nivå av aggression och hotelser från de israeliska myndigheterna som saknar motstycke i Kyrkornas världsråds erfarenhet.”

”Israels ambassadör Isaac Bachman har fått möjlighet att replikera på denna debattartikel men har valt att avböja.”

// Irène

PS   Israel definierar sig själv som en DEMOKRATI.

The Economist sammanställer och rankar varje år – genom sitt dotterföretag Economist Intelligence Unit – världens länder utifrån ett demokratiindex där det framkommer att Israel visar upp demokratibrister dvs i motsats till Sverige inte får godkänt i att tillfredsställande ha uppfyllt de förutbestämda kriterier som krävs för att räknas som fullvärdig demokrati.

Democracy Index – Wikipedia

Nyligen valdes Avigdor Lieberman till försvarminister. Då Lieberman är ökänd för sina rasistiska åsikter och uttalanden riskerar de demokratiska bristfälligheterna i Israel att ytterligare öka.


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Ambassdör Isaac Bachman får svar på tal

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Det är en sorglig utveckling. Det är som att regeringen knyter ihop sig i rädsla och släpper inte in någon luft. Men jag kan förstå det som att det blir en ond cirkel. Ju mer de knyter sig av rädsla ju mer dramatiskt detta tar sig uttryck …desto mer möter de motstånd från omvärlden. Och ju mer odemokratisk blir deras regering.

    Rasism är rasism och ska alltid motarbetas.

    Å andra sidan.

    Israel har verkligen rätt i att vara rädda. Hade jag bott där med min familj och haft IS flåsande i nacken så skulle jag vara livrädd och fly. Speciellt om mina släktingar mördats i koncentrationsläger. I sådana lägen är jag inte säker på att jag ens skulle tänka klart. Någonstans måste man ju gå till sig själv och fråga sig : vad skulle jag ha gjort.

    Jag blir faktiskt väldigt ledsen när jag tänker på det. Är inte enda utvägen en stationär enorm FN trupp i dessa områden till dess att folk lugnar ner sig.

    Om Trump blir president kan det ju gå åt helvete.

    Jag är stolt över Sverige som har ställt upp och sagt sin mening, så även denna gång. Ibland har jag undrat över ödets spel i detta. Hitler ansåg att svenskar var urtypen för den ariska rasen och judar skulle förintas. Nu föreligger det en grumlig märklig polemik mot Sverige från israeliskt håll men Sverige bär också ansvar över en judefientlighet under 30-talet då exempelvis judiska läkare inte släpptes in trots läkarbrist.

    Det är invecklat. Nästan gåtfullt.

    Däremot gör Israel fullständigt idag fel mot palestinerna. Det är solklart.

    Å andra sidan
    Världen borde då Israel blev stat gått in och hjälpt till ekonomiskt och politiskt för att palestinierna skulle fått de bästa av möjligheter, Egentligen tycker jag att det borde Tyskland tillfullo ha tagit på sig ekonomiskt. Borde göra idag.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *