Klaus Mertes SJ om mänskliga rättigheter och homosexuella

Jag saxar och sammanfattar från internetportalen Katolska kyrkan i Tyskland

Klaus Mertes SJ  uppfordrar katoliker att öka kampen för homosexuellas rättigheter. Homo-och heterosexuella måste gemensamt kämpa för att kyrkan ger upp sin bristfälliga  syn på homosexuella. Mertes är upprörd över att kyrkan är så tyst kring frågan om homosexualitet medan kyrkan i andra frågor glädjande nog ger röst åt grundläggande mänskliga rättigheter. Mertes kräver att kyrkan ser homosexualitet som en fråga om mänskliga rättigheter.

Katolska kyrkan avvisar homosexualitet främst på grund av att hon kopplar ihop sex och fortplantning. På detta vilar hela den kyrkliga sexualmoralen. Här krävs ett omtänkande genom att  mer koppla ihop homosexualitet med nästankärleken. Mertes erfarenhet är att de värsta homofoberna  ofta är homosexuella präster som förnekar sin egen homosexualitet.

http://www.katholisch.de/aktuelles/aktuelle-artikel/mertes-fur-rechte-von-homosexuellen-kampfen

// Irène

PS  Tänk om det funnes Internetportalen Katolska kyrkan i Sverige som kunde rapportera om modiga svenska katolska präster som gick i bräschen för katolskt omtänkande och nytänkande ……. Vad kul det hade varit ……istället för denna stillastående katolska ankdamm häruppe vid Norra Ishavet…….

Vilken avgrundsdjup skillnad att hänvisa till Katolsk Katekes som uppfordrar heterosexuella att visa ”respekt,  finkänslighet och medlidande med homosexuella”  och att tala om homosexualitet som en mänsklig rättighet istället för att döma homosexuella till livslångt celibat.

Varför är svenska jesuiter så erbarmligt fega ?

Klaus Mertes SJ  har en gång sagt ”Ibland tänker jag att katolska kyrkan är som  bilföraren som hör en varning om en bilförare som åker åt fel håll och säger  ”Vaddå en som åker fel. Jag möter hundratals  som åker åt fel håll”


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *