Hur mycket är klockan ? På riktigt !

Joel Halldorf citerar Rowan Williams i DAGENS ledare ”Samtalsklimatet i Svenska kyrkan behöver reformeras”
”Eftersom Kristus sa ”Jag är sanningen” bör man alltid sträva efter det sanna, utan att ta hänsyn till vilket sällskap man därmed hamnar i. Att vara kristen är att stå där Kristus är. ”
http://www.dagen.se/ledare/samtalsklimatet-i-svenska-kyrkan-behover-reformeras-1.766513

// Irène

PS Och ?
Visa mig ett enda kristet ”sällskap” som inte anser sig styra mot sanningen och därmed stå på Kristus sida ?

Man skulle kunna jämföra olika kristna ”sällskap” med olika tidszoner. Det sanna svaret på hur mycket klockan är varierar som bekant……

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hur mycket är klockan ? På riktigt !

  1. Natasja Hovén Rivnac skriver:

    Varför är ni alltid så elaka och ogina. Joel Halldorf är en Mycket bra skribent och kristen. Man behöver inte ironisera och satirisera över allt som är fint i kristna sammanhang, särskilt katolska.

    natasja

  2. Irène Nordgren skriver:

    Natasja

    Jag gillar Joel Halldorf skarpt. Vi känner varandra lite från Teologiska Högskolan i Bromma. Det ligger i betraktarens öga att tolka min text. Jag kan dock som avsändare säga att mitt syfte inte är att ironisera utan att peka på det välkända problemet med SANNINGSBEGREPPET som filosofer och teologer diskuterat under historiens gång.
    Jag tycker Rowan Williams utsaga ”Att vara kristen är att stå där Kristus är” inte är till någon hjälp i den nu aktuella debatten.

    Ta som exempel dig och mig. Jag tror vi båda anser oss stå på Kristus sida trots att du utifrån mitt perspektiv lagt ned mycket av din utmärkta översättningsförmåga på Katolsk Observatör på texter som i mitt tycke är rent okristna.

    mvh

    // Irène

  3. Natasja Hovén Rivnac skriver:

    jag tror mig inte stå på någons Sida. Tron är inte fotbollsmatch för mig utan ett sätt att se på världen o förklara den för mig själv utifrån egna privata erfarenheter. men det svar var oväntat vänligt vilket gör mig glad. inte så bra på att bolla med ord och åsikter men trodde mig inläsa raljerande ton i ditt blogginlägg. kanske det var fel. natasja

  4. Irène Nordgren skriver:

    Natasja

    Du beskriver TRO som ”ett sätt att se på världen o förklara den för mig själv utifrån egna privata erfarenheter. ”

    Jag delar denna din syn på TRO.

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *