SD och dess vänpartier i Europa bjuder på alternativ Nobelfest på Grand Hotel. Vart är vi på väg – 10 poäng ?

4 nov ”Sverigedemokraterna har hyrt exklusiva Grand Hôtel i Stockholm för en alternativ Nobelfest – ”European Freedom Awards”.
Politiker från ett tiotal länder väntas delta när ”frihetspriset” delas ut till en tidigare europeisk statschef, kan Expressen i dag avslöja.
Bland de som ska hålla tal på festen finns den tidigare UKIP-ledaren och Brexitförespråkaren Nigel Farage från Storbritannien.”

http://www.expressen.se/nyheter/sd-bjuder-in-till-alternativ-nobelfest/

// Irène

PS Oroväckande hur Europas extremhöger formerar sig. En påminnelse. Grand Hotel gästades under åren 1933-1945 av många av tidens mest kända nazister. Tex av Rudolf Hess 14 maj 1935.

” I närvaro av prinsparet talade Hitlers ställföreträdare, minister Rudolf Hess den 14 maj 1935 om ”Det nya Tyskland”. Åke Thulstrup (1962) beskriver Rudolf Hess framträdande inför föreningen: ”Det låg spänning i luften när den svarthårige, bredaxlade fyrtioettåringen leende besteg talarstolen i Grand Hotel Royals vinterträdgård och med Hitler hälsning saluterade sitt festklädda auditorium. Ingen som bevitt-
nade scenen torde någonsin kunna glömma den smittande entusiasm med vilken damer och herrar intonerade den eggande ’Horst Wessel Lied’” (sid 72)

Svensk–tyska föreningar
”Mål för nazistisk infiltration”
Birgitta Almgren
Södertörns högskola

https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwis-ODgi6XPAhVkQJoKHb0bDUwQFggxMAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.historisktidskrift.se%2Ffulltext%2F2015-1%2Fpdf%2FHT_2015_1_063-091_almgren.pdf&usg=AFQjCNEEw5keABn9PGCFlAMI3OYw5ZQ5OQ

Citat från ovanstående (sid 77-78)

”Semantiskt vaga begrepp som ära, trohet, offer, tyska värden, tyskt/nordiskt/svenskt väsen återkommer i programbladen. Det är suggestivt språkmaterial som förses med olika innehåll beroende av sammanhang. Genom att traditionellt positivt konnoterade ord omärkligt försågs med nya semantiska komponenter kunde accepterandet av nationalsocialistisk ideologi underlättas. Vissa ord fick stark dynamik och genom ett koncentrat av idéer blev de bärare av det ideologiska konceptet, blev frekventa
nyckelord. De fungerade som positiva eller negativa signalord, som signalerade politisk tillhörighet. ””

I somras uppmärksammade jag

”Den svarta tyska Stormfågeln häckar i Sverige”

http://www.katolskvision.se/blog/?p=19692

Vart är vi på väg ? 10 poäng.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på SD och dess vänpartier i Europa bjuder på alternativ Nobelfest på Grand Hotel. Vart är vi på väg – 10 poäng ?

  1. Irène Nordgren skriver:

    Imorgon 24 sept har Folkets Demonstration fått tillstånd att demonstrera på Raoul Wallenbergs Torg.

    Detta är ett övergrepp på demokratin.

    Raoul Wallenbergs Torg – symbol för mod, civilkurage och medmänsklighet – upplåts för demonstranter som vill motarbeta de värden som Raoul Wallenberg representerar och för vilka han gav sitt liv.

    http://raoulwallenberg.se/om/raoul-wallenberg/

    // Irène

  2. Irène Nordgren skriver:

    Jag fruktar att svaret på 10-poängsfrågan är helvetet. Kanske är det så att varje generation måste göra en egen resa till helvetet därför att man inte nöjer sig med föregående generations reseberättelse……..

    // Irène

  3. jonny skriver:

    Iréne Nordgren, jag köper ej din 10-poängsfråga. Då var det mellan livet och döden man valde, inte nåt annat. Om du får för dig nåt annat så är det nästan parodi. Allt handla om överlevnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *