Kan alla kyrkofamiljer mötas kring samma nattvardsbord ?

DAGEN utmanar Peter Halldorf på en öppen debatt

”Eftersom du har skrivit en bok i ett för många människor angeläget ämne, så ställer jag mina frågor offentligt.” Det skriver Björne Erixon till Peter Halldorf”

http://www.dagen.se/debatt/oppna-fragor-till-peter-halldorf-om-enheten-1.783052

I somras förkunnade Peter Halldorf i Dagen

”Jag vill tro på kyrkans synliga enhet och det tror jag inte manifesteras genom att vi organiserar våra kyrkor annorlunda och slår samman. Utan det får sitt synliga uttryck i att vi kan mötas från alla kyrkofamiljer kring samma nattvardsbord.”

http://www.dagen.se/kultur/peter-halldorfs-hjarta-slar-for-ekumeniken-1.757230

// Irène

PS I september förra året uttalade sig Peter Halldorf om Berget

”Berget går inte ekumenikens väg”

”Berget blir nu en katolsk stiftsgård. Det är inte att f­örakta. Men det är något annat än att vara ett ekumeniskt b­rofäste. ”

http://www.katolskvision.se/blog/?p=17452

Tänk om Franciskus inbjuder alla som är närvarande när han firar mässa i Sverige om ca 1 månad – att om de vill så får de delta i nattvarden tillsammans med honom ……..

TÄNK OM !

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kan alla kyrkofamiljer mötas kring samma nattvardsbord ?

  1. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    Peter Halldorfs bok ”Att älska sin nästas kyrka som sin egen” och K G Hammars ”Släpp fången loss” öppnar tillsammans helt nya möjligheter för ekumeniken.
    Halldorf pekar på den praktiska handlingens betydelse. Någon gång måste det var slutsnackat eller åtminstone tillräckligt snackat.
    Hammar visar på en teologi är olika infallsvinklar och tolkningar kan berika och komplettera varandra i stället för att splittra.
    Sen hör det till bilden att många får panik inför tanken på att enheten skulle kunna förverkligas när det är så skönt och bekräftande att ha rätt i en konflikt om vem som känner Gud bäst.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *