Har påve Franciskus förstått var han övernattar ?

DN ”Här ska påven bo under sitt Sverigebesök”


”Påven ska bo på forskningsanläggningen Igelsjö Life Science, som ligger mitt ute på en åker.”Foto: Anders Hansson

http://www.dn.se/nyheter/sverige/har-ska-paven-bo-under-sitt-sverigebesok/

Sydsvenska Dagbladet

”Varför hamnade påven i Igelösa? En djupt troende kirurg från Lund är förklaringen”

http://www.sydsvenskan.se/2016-10-31/varfor-hamnade-paven-i-igelosa-en-djupt-troende-kirurg-fran-lund-ar-forklaringen

Helsingborgs Dagblad

”Varför hamnade påven i Igelösa? En djupt troende kirurg från Lund är förklaringen”

”En påve reser över hela jorden. Men att han skulle hamna i skånska Igelösa för en natt – ja, det verkar osannolikt.
Fast skrapar man på ytan blir det mer begripligt.
Bakgrunden är den verksamhet, Igelösa Life Sciences, som thoraxkirurgen och transplantationsläkaren Stig Steen byggt upp, och som har sitt högkvarter i en gammal gård någon kilometer nordväst om E22 norr om Lund.
Gården har det senaste decenniet byggts om till kombinerad konferensanläggning, forskningslaboratorium och även konvent för nunnor.
Fokus ligger framför allt kring teknik för organtransplantation, och i labbet kan blivande kirurger från Lunds universitet öva stora transplantationer på framför allt grisar. Denna del av Igelösa Life Science har fått en del kritik från katolskt håll http://www.katolskvision.se/blog/?p=2739
eftersom kan ses som att utsätta djur för onödigt lidande. Professorn och grundaren av Igelösa Life Science, norskättade Stig Steen, är djupt troende katolik, omvänd under en vistelse i Afrika där han mötte katolska nunnor. ”

Påvens namne helige Franciskus nog inte lika glad som professor Stig Steen.

http://www.hd.se/2016-10-31/varfor-hamnade-paven-i-igelosa-en-djupt-troende-kirurg-fran-lund-ar-forklaringen

// Irène

PS Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblad länkar till Katolsk Vision ”Den helige Franciskus på Igelösa- Hur kan Stiftet sälja sig till att vanhelga djurens skyddshelgon ?”

http://www.katolskvision.se/blog/?p=2739

Bara för att ”forskningsanläggningen Igelsjö Life Science grundare är djupt troende katolik” – hur kan det väga över att en påve – som tagit sig namn efter djurens skyddshelgon den helige Franciskus – av alla ställen i Skåne erbjuds att övernatta på en plats där levande grisar används som övningsobjekt för ”stora transplantationer” ? Där levande grisar utsätts för bokstavligt hjärtslitande djurförsök.

Från ”katolskt håll” är det nog bara Katolsk Vision som reagerar……eller ?

Helige Franciskus djurens skyddshelgon

https://www.youtube.com
/watch?v=KJZh561OpaM


https://vimeo.com/114004909

Läs Helena Röcklinsbergs understreckare i Svd 2004 ”Guds avbild respekterar djurens rätt”
”Att påtala syskonskap med djuren känns annars kanske främst igen från Franciskus av Assisi. Hans ödmjuka och respektfulla relation till djuren är känd via hans efterföljare, men några av hans egna böner finns bevarade. I en av dem betonar han den sköna värld människan satts in i, och beklagar att djuren bättre än människorna känner, lovprisar och tjänar sin skapare – trots att människan är den som är skapad till Guds avbild.”

Helena Röcklinsberg är universitetslektor i teologisk etik vid Lunds universitet. Hon disputerade 2001 på avhandlingen ”Das seufzende Schwein. Zur Theorie und Praxis in deutschen Modellen zur Tierethik”.

http://www.svd.se/guds-avbild-respekterar-djurens-ratt

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Har påve Franciskus förstått var han övernattar ?

  1. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    Samtidigt som Franciskus -säker helt ovetande -övernattat på en plats där levande djur utsätts för plågsamma djurförsök utkommer ironiskkt nog idag Katolskt Magasin nr 11 – som på sin förstasida har ”Franciskusdagen med djuren i centrum” och en bild med en liten hund med sin matte……

    Se framför dig en bild med påve Franciskus fotograferad bland plågade levande grisar inne på Igelösa Life Science och texten ”Franciskus med djuren i centrum”…….

    // Irène

  2. Agneta Sofiadotter skriver:

    Ja…men bra att Sydsvenskan och Helsingborgs dagblad uppmärksammade det. När jag för många år sedan tog upp detta faktum med franciskansk närvaro på djurfabrik/forskningscenter i Igenlösa med en fransiskans polsk präst som bodde där så var det lika olustigt. Jag undrade vad den helige Fransiskus hade med djurförsök att göra… svaret blev att han gjorde korstecknet över mig och sa att han skulle be för mig. Med ögon som glödde svart. Att ta upp det med lekmannaorden var fullständigt spilld tid. De nickade fromt och tittade osäkert på prästen och jag förstod att de inte ens skulle våga tala om det.

    Agneta

  3. Agneta Sofiadotter skriver:

    Sedan vet jag inte om de på Igelösa bytt ut sin lögnaktiga skylt som påvisar kor. En koskylt istället för …. Det har de troligen gjort för att vilseleda djurrättsaktivister. Det går väl bra att ljuga för dem förmodar jag. Undrar om påven såg det.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *