There is something rotten in the State of Vatican !

CNN sammanfattar sexskandalerna i Katolska kyrkan apropå Kardinal Pell

http://edition.cnn.com/2017/06/29/world/timeline-catholic-church-sexual-abuse-scandals/index.html

Australien 2017

http://edition.cnn.com/2017/06/28/asia/cardinal-pell-australia/index.html

Dominikanska Republiken 2014

”Jozef Wesolowski is believed to be one of the highest-ranking Vatican officials to be dismissed from the clergy for sexual abuse.”

http://edition.cnn.com/2014/06/27/world/europe/vatican-envoy-sex-abuse/index.html

Nederländerna 2011

http://edition.cnn.com/2011/12/16/world/europe/netherlands-church-sex-abuse/index.html

Olika länder under påve Benediktus XVI. B16 som ärkebiskop i Mûnchen och som prefekt för Troskongregationen

http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/03/19/catholic.church.abuse/index.html

Irland 2009

http://edition.cnn.com/2009/WORLD/europe/11/26/ireland.religion.abuse/index.html?iref=topnews

USA 2004

http://edition.cnn.com/2004/US/02/16/church.abuse/

USA 2002

http://edition.cnn.com/2002/LAW/02/21/priest..abuse.trial/index.html

Österrike 1998

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/78503.stm

USA 1985

http://www.nytimes.com/2002/03/19/us/church-scandal-resurrects-old-hurts-in-louisiana-bayou.html

// Irène

PS Om det är någon jag har stort förtroende för så är det Marie Collins som uttalar sig om George Pell på sin personliga blogg och menar att oavsett om han nu befinns skyldig för sexuella övergrepp eller inte så har det slagits fast att Pell är skyldig till att som ansvarig under sin tid i Australien på ett skrämmande sätt misskött hanterandet av sexuella övergrepp på minderåriga. På grund av detta borde han inte ha tillåtits att gömma sig i Vatikanen.

”The fact that Cardinal Pell was appointed to a very senior post in the Vatican rather than having to face any sanction for his mishandling of abuse cases was a slap in the face to all those he had let down so badly, not only victims but Catholic people who have spent years now hearing assurance from the Catholic Church that it is taking the issue seriously. How does promotion to an exalted position in the Church show justice to those he had failed? ”

http://www.mariecollins.net/comment.html

Det som stör mig nästan mest är att påve Johannes Paulus II, som samfällt av alla insatta i sexskandalerna i katolska kyrkan är överens om att ha prioriterat att hellre skydda pedofilpräster än deras offer trots detta har helgonförklarats av påve Franciskus. Ytterst störande är också att det var Benediktus XVI (som i sin roll som prefekt för Troskongregationen under JP 2 pontifikat varit åsyna vittne till JP2 skyddande av kriminella prästpedofiler ) var den som INITIERADE processen till helgonförklaring 1 månad efter att han tillträtt som påve 2005.

There is something rotten in the State of Vatican !

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på There is something rotten in the State of Vatican !

  1. Erik Westerberg skriver:

    Tack Iréne, särskilt för att du nämner Marie Collins modiga och ytterligt klara analys som också fanns puplicerad i gårdagens NCR på nätet. Om Franciskus menar allvar med sin ”nolltolerans” skulle han självklart gett Pell full tjänstledighet för ett drygt år sedan. Då skulle denne helt kunnat stå till rättsvårdande institutioners tjänst på plats i Melbourn och inte som nu, arrogant bevilja Skype – intervjuer med australisk polis och orera om sin oskuld i Vatikanens pressrum.

    Nej, inte heller jag kan döma Pell innan avslutad rättegång, men här finns allvarliga tecken på att Vatikanen och ytterst påven själv tolkar sin ”nolltolerans” litet olika beroende på hur högt upp misstankarna klättrar i hierarkin.

  2. Anneli Magnusson skriver:

    Iréne,
    Tack! Det är en sorglig men informativ sammanställning CNN gjort. Jag har också skrivit en blogg om anklagelserna mot Pell, men med en lite annan infallsvinkel. Jag tar bl.a. upp biskop Anders ganska tama kommentarer i DN, där han dock passar på att jämföra Katolska kyrkans övergrepp med de på svenska förskolor…
    https://annelimagnusson.wordpress.com/2017/06/30/aa-men-dom-da-kardinal-anders-arborelius-om-den-senaste-pedofilskandalen/
    Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *