Vår bästa predikarsyster Madeleine Fredell

”Torsdag 21 september fortsätter föreläsningsserien ”Födda att representera Gud, på spaning efter en teologisk människosyn i vår tid” i Dominikansystrarnas lokal på Västmannagatan 83 i Stockholm. Första föreläsningen för hösten har rubriken ”Förkroppsligad gud – Ordet som blir kött”. Vi börjar kl. 19.00 och beräknar avsluta kl. 21.00 och kvällen inleds med en kort meditation, därefter föreläsning i en timme och avslutas med samtal. Om du inte har följt serien tidigare kan du läsa föreläsningarna på hemsidan: www.dominikansystrarna.se/viewNavMenu.do?menuID=46
Här finns också mer information om föreläsningsserien: www.dominikansystrarna.se/viewNavMenu.do?menuID=45.
Anmälan sker till Sr Madeleine Fredell via madeleine.fredell@telia.com eller på tel 070 – 54 52 144.”

Kära sr Madeleine

Jag tycker Biskopsämbetet borde ordna så att dina föreläsningar bandas och kan höras över hela Stockholms Stift via Stiftets hemsida. Det går inte att jämföra att läsa en text med att höra ett föredrag. Dessutom kommer inte åhörarnas reflexioner med om bara texten återges. Numera verkar det standard att föredrag och diskussioner bandas så att alla intresserade av ett ämne ska kunna ta del oavsett var man bor i landet eller i världen.
Det är så erbarmligt magert med katolsk intellektuell stimulans inom katolska kyrkan i Sverige och speciellt utanför storstäderna. Inte undra på att katolska kyrkan här känns som en ankdamm. Det du har att säga i din egenskap av katolsk predikarsyster borde alla katoliker i Sverige ha en praktisk möjlighet att ta del av också i syfte att kunna växa som katoliker. Katolska Kyrkan i Sverige borde inte nöja sig med att ordna kurser för blivande konvertiter utan också ta ansvar för att katoliker under livets gång kan utvecklas och växa i sin katolska tro. Här fyller du en avgörande viktig funktion i Stockholms katolska Stift.

Dessutom borde biskop Anders i sin nya roll som kardinal i världens mest jämställda land visa framfötterna och ge dig venia. Tänk om biskop Anders kunde bli en katolsk föregångsman inom den universella katolska kyrkan ……..Det skulle han kunna bli om han ville ……..och tog dig till hjälp …….tog med dig på möten i Vatikanen…..typ….

Varm hälsning

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *