DN med anledning av Thomas Idergards prästvigning i Sankta Eugenia igår 30 sept

”Bytte politiken mot kyrkan – blir nu präst”

”Den här helgen ska två tidigare profiler från Moderata ungdomsförbundet på 90-talet ta livsavgörande steg.

På söndag blir Ulf Kristersson ny partiledare för Moderaterna.

På lördag prästvigs den tidigare Muf-ledaren och kommunikationskonsulten Thomas Idergard i katolska kyrkan.”

Så ett direktcitat av Thomas Idergard

- ”Den i rang högste företrädaren för kristendomen i Sverige är kardinal Anders Arborelius. Det är ju någonting oerhört nytt i detta land som har varit protestantiskt i 500 år och sedan väldigt sekularistiskt under senare tid, säger Thomas Idergard.”

http://www.dn.se/nyheter/sverige/bytte-politiken-mot-kyrkan-blir-nu-prast/

// Irène

PS Eftersom Sankta Eugenia är Stiftets största och mest tongivande församling vore det angeläget att få veta om det var en felsägning detta om kardinal Anders Arborelius ”som den högste företrädaren för kristendomen i Sverige” eller om det är så Thomas Idergard tänker…….att Svenska Kyrkans ärkebiskop Antje Jackélen inte räknas till kristendomen …..?