Katolska kyrkan och hennes hittepå lagar

Igår 1 oktober var det festdag för kyrkoläraren Heliga Teresa av Lisieux. Hon levde 1873-1897 och anförtrodde sin syster Celine att hon kände att hon hade en prästkallelse och hade en djup längtan att bli präst och …….

För att fira den Heliga Teresa av Lisieux – hängde Women’s Ordination Conference ut en 4,5 m lång lila banderoll med texten ”Ordain Women” på bron Sant Angelo i Rom. Effektfullt med Peterskyrkan i bakgrunden. Banderollen hann sitta uppe nästan 2 timmar innan den togs ned ……..

http://www.womensordination.org/

// Irène

PS En märklig kyrka är det …….den katolska kyrkan som fortfarande 2017 e Kr håller fast vid omöjligheten för kvinnor att få en prästkallelse prövad på lika villkor som män.

En märklig kyrka är det …….den katolska kyrkan med hittepå lagar av män och åter män som på fullt allvar upphöjer sina påhitt till naturlag.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Katolska kyrkan och hennes hittepå lagar

  1. Sr Madeleine OP skriver:

    Det finns en del skrivet om Lilla Theresas prästkallelse, som verkligen var genuin, om än uttryckt med hennes samtids språkbruk. Sr Catharina Broomé OP skrev två längre artiklar om saken för en irländsk tidskrift, Spirituality. De borde översättas och publiceras på svenska. Den irländska katolska kyrkan tålde det då, så det borde väl gå även i Sverige i dag??

  2. Irène Nordgren skriver:

    Kära sr Madeleleine

    Apropå den Heliga Theresa av Lisieux.

    För 10 år sedan fick jag en intervju med dåvarande nytillträdde rektorn för Prästseminariet Göran Degen – en jämårig ungdomsvän från tonåren i Sankt Eriks ungdomsförening – som tyvärr avled alldeles för tidigt 2014.

    Jag tänker tillbaka med stor tacksamhet på Göran Degen som trots sin känsliga rektorsroll OFFENTLIGT vågade utsätta sig för mina frågor. Min respekt var och är stor för Göran Degen som visade denna storhet.

    Första delen av intervjun ligger kvar på internet. Tyvärr kan jag inte hitta andra delen.

    På ett ställe i intervjun säger Göran Degen

    ”Idag den 1:a oktober firar kyrkan helgonet Lilla Therese av Lisieux. Det sägs att hon så gärna ville bli präst. Hon insåg att hon inte kunde bli det i livet men var helt övertygad om att hon i himlen skulle få en sin längtan till fullo uppfylld. Kan det vara en tröst? Vi berör helgonens mark!”

    https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiMq6DMl9TWAhUmOpoKHY4KAXEQFggyMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.katolskvision.se%2Foldforum%2Fviewtopic.php%40t%3D166.htm&usg=AOvVaw0KLwy3M16EyguHAhJh6eJL

    Jag måste säga att Göran Degen var en sällsynt modig präst som ställde upp för mig……och jag tror att han där uppe i himlen idag gillar att jag påminner om den Heliga Teresa av Lisieux som jag tror vid det här laget nu upplyst honom om att hon anser att kvinnor inte ska behöva vänta med att få sin prästkallelse uppfylld först i det himmelska livet utan redan i det jordiska livet………

    Frid över Göran Degens minne.

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *