Igår 1 oktober var det festdag för kyrkoläraren Heliga Teresa av Lisieux. Hon levde 1873-1897 och anförtrodde sin syster Celine att hon kände att hon hade en prästkallelse och hade en djup längtan att bli präst och …….

För att fira den Heliga Teresa av Lisieux – hängde Women’s Ordination Conference ut en 4,5 m lång lila banderoll med texten ”Ordain Women” på bron Sant Angelo i Rom. Effektfullt med Peterskyrkan i bakgrunden. Banderollen hann sitta uppe nästan 2 timmar innan den togs ned ……..

http://www.womensordination.org/

// Irène

PS En märklig kyrka är det …….den katolska kyrkan som fortfarande 2017 e Kr håller fast vid omöjligheten för kvinnor att få en prästkallelse prövad på lika villkor som män.

En märklig kyrka är det …….den katolska kyrkan med hittepå lagar av män och åter män som på fullt allvar upphöjer sina påhitt till naturlag.