SVT 16 jan om Franciskus besök i Chile.
”Katolska kyrkan är hårt kritiserad i Chile – framför allt på grund av en omfattande pedofiliskandal kring den mäktiga prästen Fernando Karadima, som Vatikanen stängde av 2011. Men Påve Franciskus utnämnde 2015 en av Karadimas allierade – som anklagas för att ha försökt hjälpa honom att dölja övergreppen – till biskop. Utnämningen väckte stora protester, och bidrog till att katolska kyrkan förlorade många anhängare. Inte till frikyrkorna, som i resten av Latinamerika, utan till ateismen.”

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6862699

// Irène

PS Franciskus hantering av pedofilskandalerna inom katolska kyrkan hör tyvärr inte till hans bästa gren som påve. Tyvärr, tyvärr !

Redan 2015 uppmärksammade jag detta.

”Protester mot Franciskus utnämning av biskop Barros i Chile, som utpekats ha mörkat pedofilbrott som begåtts av hans tidigare mentor och superior fader Fernando Karadima – en av Chiles tidigare mest inflytelserika och respekterade präster. ”

PS http://www.katolskvision.se/blog/?p=15998