National Catholic Reporter

Prefekten för Vatikanens Troskongregation Luis Ladaria har åter bekräftat katolska kyrkans förbud att viga kvinnor till präster. Kyrkans lära är slutgiltig……..

”the teaching has a ”definitive character” and ”is a truth belonging to the deposit of faith.”

https://www.ncronline.org/news/vatican/vaticans-doctrinal-prefect-reaffirms-ban-women-priests-calls-teaching-definitive

Luis Ladaria lägger ut texten på italienska i Vatikanens husorgan L’Osservatore Romano där han också påstår att uttrycka tvivel på kyrkans lära om förbud mot kvinnliga ämbetsbärare skapar förvirring hos de troende.

http://www.osservatoreromano.va/it/news/il-carattere-definitivo-della-dottrina-di-ordinati

// Irène

PS Så pinsamt varje gång Vatikanen försöker framställa sitt påfund mot kvinnliga ämbetsbärare som en slutgiltig gudomlig naturlag jämförbar med typ tyngdlagen ! Nej katolska kyrkans mänskliga -läs manliga – påfund av en lag mot kvinnliga ämbetsbärare kan inte jämföras med Guds naturlagar.

Prefekten för Troskongregationen har tydligen behov av att visa musklerna …….något som skulle kunna tolkas att han känner att katolska kyrkans lära – läs argument – angående förbud mot kvinnliga ämbetsbärare inte håller längre idag när kvinnliga välutbildade katolska teologer runt om i den universella katolska kyrkan har gett sig in i diskussionen och offentligt uttryckt bristande teologiskt samförstånd och ett icke existerande samtycke med Vatikanens teologiska tolkningsmodeller som lett fram till dagens katolska förbudslära.

Ja inte bara teologer utan även katolska kvinnor på ledande politiska poster typ Angela Merkels högra hand katoliken Annegret Kramp-Karrenbauer -generalsekreterare i CDU – har nyligen offentligt gjort sig till förespråkare för kvinnliga präster inom katolska kyrkan.

http://www.katolskvision.se/blog/?p=25089

Man rodnar av skam som katolsk kvinna i Sverige när man på nätet råkar hitta katolska studentprästen och tillika jesuiten Marc-Stephan Giese som hurtfriskt ger sina småskoleargument till ”Varför kan Katolska Kyrkan inte öppna prästämbetet för kvinnor?”

Så pinsamt och under all kritik ! Typ ”Alla kan inte bli allt.” Tex kunde inte Marc-Stephan Giese bli pilot för att han var färgblind ! Man tror inte sina öron !

https://www.youtube.com/watch?v=1BdqCSWhRP8