”Misstankar om sexövergrepp på en katolsk friskola i Sverige har lett till bråk inom kyrkan. En anställd på skolan avskedades efter anklagelser om sexuella övergrepp på två elever. Ord stod mot ord och förundersökningen lades ner i brist på bevis. Flera tunga namn inom kyrkan tar mannen i försvar och kräver att han får en skriftlig ursäkt.”

TV 4 Nyheterna

https://www.tv4play.se/program/nyheterna/11971539

// Irène

PS ”Ord står mot ord……” Har dock en undran över generalvikarie Pascal Lung OP undertecknande av ett brev som visas i TV rutan i kombination med vad Pascal Lung insinuerar i TV 4 nyheterna : ”Oavsett vad en person är misstänkt för måste man hålla sig till reglerna som finns i arbetsrätten…..” underförstått att styrelsen inte följt arbetsrätten…… vilket dock skolstyrelsens ordförande Monika Andersson anser att man gjort. ”Vi kan inte ta ställning straffrättsligt men arbetsrättsligt finns ingen diskussion.” Hur rimmar Pascal Lungs uttalande med att – enligt TV 4 nyheterna – Pascal Lung ställer sig bakom kravet att ”skolans styrelse ska sparka rektorn och be den misstänkte mannens familj om ursäkt” ? Hur förhåller sig Pascal Lung till ”reglerna i arbetsrätten” ?? Undrar över hur kopplingen arbetsrättsligt är konstruerad mellan Biskopsämbetets personalchef och generalvikarie Pascal Lung OP och Stiftelsens skolstyrelse ? 

Apropå arbetsrätt …..by the way är Pascal Lung OP också Stockholms katolska Stifts exorcist.http://www.katolskvision.se/blog/?p=17480