America Magazine uppmärksammar Tyska Biskopskonferensen och dess ordförande kardinal Reinhard Marx.

”The church in Germany is experiencing a break. The faith can only grow and deepen if we are liberated from blocked thinking, in order to pursue free and open debates and the ability to take new positions and go down new paths.

”The church needs a synodal advancement. Pope Francis encourages this,” said Cardinal Marx. ”We will create formats for open debates and bind ourselves to proceedings that facilitate a responsible participation of women and men from our dioceses.”

https://www.americamagazine.org/faith/2019/03/15/cardinal-marx-church-needs-seriously-discuss-celibacy-role-women-and-sexual?utm_source=Newsletters&utm_campaign=56d990ef62-DAILY_CAMPAIGN_2019_3_15_19&utm_medium=email&utm_term=0_0fe8ed70be-56d990ef62-58515409

// Irène

PS ”Tro kan bara växa och fördjupas om vi befrias från blockerat tänkande”. Så sant som det är sagt men skillnaden mellan jesuiternas magasin America och jesuiternas Signum är Signums BULLERBYFILTER som effektivt ser till att katolskt tänkande i Stockholms katolska stift håller sig inom boxen dvs INTE befrias från blockerat tänkande dvs genom att tex inte ge uppmärksamhet åt kardinal Marx BEFRIANDE uttalanden.

Däremot ger Signum gärna uppmärksamhet åt olika inhemska gnällspikar….. Nu senast typ Erik Åkerlund ……grinigare och surare artikel får man leta efter.

http://signum.se/klimatstrejk-och-barnkorstag/