Påve Franciskus lyfter fram James Martin SJ

Påve Franciskus och James Martin S.J. den 12 november. Foto: Vatican News

Fått in nedanstående artikel idag i Katolskt Magasin under rubrik Påve Franciskus tal inför Påvliga rådet för kommunikation – ett statement?

Detta under förutsättning att jag gick med på vissa redigeringar i texten och ett frågetecken i rubriken som jag helst velat slippa.

”HBTQ-frågor är sedan länge ett känsligt ämne inom många kristna kyrkor och samfund och har på många ställen lett till konflikter och motsättningar. Katolska kyrkan är härvidlag inte förskonad. Jesuitprästen James Martin S.J. har gjort sig känd för att vara en av de mest talföra förespråkarna inom katolska kyrkan för HBTQ-personer. ”

https://www.katolsktmagasin.se/2022/12/01/pave-franciskus-tal-infor-pavliga-radet-for-kommunikation-ett-statement/

// Irène

PS Med tanke på den bakomliggande orsaken till Öppet brev till kyrkoherde Dominik Terstriep SJ 12 okt och Svar från kyrkoherden är det lätt att förstå vikten av att i vårt Stift sprida information om påve Franciskus inställning i HBTQ frågor vilket påven tydligt åskådliggör genom bla sitt tal i Vatikanens kommunikationsdepartement – Påvliga rådet förkommunikationhttps://www.vatican.va/content/francesco/it/speeches/2022/november/documents/20221112-plenaria-dicasterocomunicazione.html där påven lyfter fram James Martin SJsom nedan uttrycker sin uppfattning om Pride.

James Martin är även ledare för internetplattformen Outreach – en katolsk resurs som förmedlar nyheter, information och skapar gemenskap. 

Till sist värt att påminna om Påven vill se lag för samkönade partnerskap | SVT Nyheter

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *