En tankeställare ….ordet ”kvinna” nämns inte en enda gång …..

Som leg psykoterapeut och katolik noterar jag att ordet ”kvinna” inte nämns en enda gång när 3 män – varav en celibatär – torsdag 11 maj 2023 diskuterar ”Freud Gud & religionen” i Stora Salen i Sankta Eugenia KATOLSKA kyrka…….. Medverkande Per Magnus Johansson, psykoanalytiker och p Jörg Nies, jesuitpräst. Samtalsledare: Eric Schüldt.

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på En tankeställare ….ordet ”kvinna” nämns inte en enda gång …..

  1. Irene Nordgren skriver:

    Svårt känna respekt för Per Magnus Johansson som psykoanalytiker som inte en enda gång specifikt kommer in på Freud och kvinnor och Freuds största bedrift ” DET OMEDVETNA^.
    Erik Schüldt tar upp likheter mellan bikt och psykoanalys men missar att föra in begreppet ”SYND”. Per Magnus Johansson kommer in på ämnet homosexualitet där han redogör för förändringar ur juridisk / laglig aspekt men helt missar ett gyllene tillfälle att ta upp kvarvarande SYND aspekt utifrån den katolska kontext han befinner sig i.
    Ang BIKTEN fick p Jörg Nies SJ – som man med Y-kromosom – tillfälle att helt OMEDVETET lufta klerikalimens grundbult. http://www.katolskvision.se/blog/?p=29090

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *