Kan man rå för sina tankar och inre bilder som väcks av biskop Anders reträttföredrag om ”Jungfru Maria – kyrkans Moder” ?

Igår 11 augusti var jag på MARIELUND och lyssnade på biskop Anders när han höll inledningsföredrag på 3 -dagars reträtt om ”Jungfru Maria -kyrkans Moder.”

Jag noterade och antecknade några utsagor av biskop Anders om särskilt den avgörande betydelsen av Maria och ”moderskap”.

”En mor avgör atmosfären i ett rum/ hem.” ”Moderns uppgift att fostra sina barn”. ”Vi behöver moderlig tillrättavisning”.

Vidare förmedlade biskop Anders synen på Maria utifrån den heliga Birgittas utsagor

”Maria apostlarnas överhuvud” ”Deras efterträdare måste rätta sig efter Maria”.

Jo, jag tackar tänkte jag med tanke på biskop Anders som representant för en så utpräglad PATRIARKAL kyrka som den romersk -katolska där MODERN dvs det kvinnliga – inte direkt präglar ”atmosfären i det kyrkliga rummet”. Om nu Maria – som mor och kvinna- har haft en så avgörande betydelse för kyrkan = HON och kyrkans utformning – varför ENBART manliga präster och efterträdare ???

Kan man rå för sådana olämpliga tankar och inre bilder som väcks av en romersk- katolsk manlig biskop som med inlevelse talar utifrån ämnet ” Jungfru Maria – kyrkans Moder” och starkt betonar moderns betydelse för ”atmosfären i ett rum”

Som den naturligaste sak i världen 100 % manlig representation – 20 nya kardinaler aug 2022

// Irène

PS ”Som den naturligaste sak i världen 100 % manlig representation – 20 nya kardinaler” (aug 2022)

http://www.katolskvision.se/blog/?p=30243&cpage=1

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *