Kardinal Schönborn, Du missar att påven sitter på livstid

Wiens kardinal Schönborn skärper tonen ytterligare, jämför kyrkan med en fotbollsklubb  och säger apropå ”prästrebellerna Schüller och co”

”Föreställ er en fotbollsklubb där man uppmanar till olydnad mot tränaren eller ordföranden i fobollsklubben. Och på krav av ändring av spelreglerna . Då krävs onekligen klargöranden.”

”Har man bestämt sig för att bli dissident får det konsekvenser.  Hur dessa slutligen kommer att se ut beror på storleksordningen av dissidenter.”

http://www.kath.net/detail.php?id=32667

// Irène

PS Kardinal Schönborn, jag förstår att Du är pressad och kanske därför missar att fotbollstränare inte är valda på livstid utan på skriftliga TIDSBESTÄMDA avtal typ

http://www.tranarforeningen.com/index.php?mod=plink&id=2627

Det finns med andra ord inte behov av att uppmana till olydnad om SAMSPELET mellan tränare och klubb inte fungerar. Det är alltid bara en tidsfråga innan klubben blir av med en olämplig tränare. Och det är fotbollsklubben som har tolkningsföreträde på vem som är lämplig eller olämplig.

Om det vore så väl inom kyrkan också att en påve inte satt på livstid utan var avsättbar – om han kör sitt eget race utan att vilja  SAMSPELA med Gudsfolket – så skulle inte heller inom kyrkan behövas några ”prästinitiativ till olydnad.”

Sensus Fidelium  –  Samspelet mellan Magisteriet och Gudsfolket handlar om ÖMSESIDIGHET dvs  Gudsfolket ska lyssna på Magisteriet men Magisteriet måste också lyssna på Gudsfolket.

Men  Magisteriet har sedan länge  slutat att lyssna på Gudsfolket och nu kommer konsekvensen.  Gudsfolket vägrar lyssna på Magisteriet.

Roy Bourgeois och Helmut Schüller  är Gudsfolkets budbärare snarare än dissidenter.

Magisteriet tror att det kan utplåna BUDSKAPET genom att skjuta budbäraren.

Tvärtom !  Det finns inget som sprider sig så effektivt som en skjuten budbärares budskap.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *