Kyrie eleison

Efter att ha läst hur radiointervjun i P1 igår 8 april med  Werner Jeanrond och Göran Hägg  beskrivs av Bengt Malmgren och Katolsk Observatör så tror jag att Werner Jeanrond måste känna lättnad över att ha lämnat  den svensk-katolska ANKDAMMEN  där Göran Hägg av katolska etablissemanget betraktas som sakkunnig bedömare av läget.

”Vilseledande av teologiprofessor Werner Jeanrond ” skriver Bengt Malmgren och fortsätter  ”Ateisten Göran Hägg hade en förnuftig och balanserad syn på det hela. ”

My God !

Vad säger man ?

Kyrie eleison !

http://katolsktfonster.se/forum/blogs/bengts_blogg/archive/2010/04/08/vilseledande-av-teologiprofessor-werner-jeanrond.aspx

http://katolskobservator.blogspot.com/2010/04/tva-radioinslag.html

// Irène

PS Ve en ateist – som inte är ”katolskt rättroende” – uttala sig om katolska kyrkan.   Den blir inte långlivad.  Katolsk  Trospolis  rycker ut omedelbart och ser till att avhysa vederbörande på lämpligt sätt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Kyrie eleison

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Werner är en man vars person och tänkande andas empati för människor.
    Med andra ord omtänksamhet om andra människor. Har man det så är det naturligt att man säger det han gör och det gör man vare sig man är jude eller grek. Dessutom föreligger här änteligen en sanningens stringens och klarhet och med det -lika självklart- avsaknad av arrogans och egocentricitet. Det är nämligen förutsättningen för sanningen.

  2. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    ”en sanningens stringens och klarhet”

    Åter och åter står vi inom katolska kyrkan – men även i det pluralistiska samhället – inför samma fenomen.
    Vem ska definiera vad som är sanning ? Vem har tolkningsföreträde?

    För mig är också Werner Jeanrond en sanningens apostel som tyvärr nu har lämnat Sverige till sorg för många men tyvärr till glädje för många just inom katolska kyrkan.
    I min svensk- katolska värld finns ingen röst som har kunnat ”ta över”.

    Svensk-katolsk Trospolis har sina betrodda konstaplar som ständigt gör ett gediget arbete genom att sanera gator och torg från icke önskvärda element. Till sin hjälp hyr man ibland in vakter som arbetar på ideell basis. Nu senast Göran Hägg.

    // Irène

  3. Louis Du Pont skriver:

    Är det riktigt att inslaget i radio kan sägas påvisa att Göran Hägg saknar empati?
    Var i så fall?

    Är det måhända Ulf Silfverlings (Bengt ”följa-john” Malmgren) som saknar äkta medkännande?

    Jag har läst Werner Jeanronds alster – de slår inte an. De är ganska torra och intetsägande, men andas vilja att omstörta.

    Hur ställer ni er till Rembert Weakland?

  4. Irène Nordgren skriver:

    Louis Du Pont – i svensk tappning – alias Torbjörn

    Jag har bett dig att låta bli att läsa det jag skriver och du har lovat att ”ignorera ” det.

    Gång på gång bevisar du att uppgiften är dig övermäktig.

    Har du inga andra bloggar du kan ägna dig åt ? Tex Ulf Silverlings blogg. Jag lovar dig att hos honom kommer du att bli lyssnad på, behandlad med den största respekt och till och med applåderad.

    Dina masochistiska drag att istället ständigt be mig om stryk kan du söka professionell hjälp för.

    // Irène

  5. Agneta Sofiadotter skriver:

    Irene,

    Det finns definitivt inte många röster som tagit över men några finns som är lika starka som Werners. Bl.a. din egen.
    Förminska inte din egen betydelse.

    Jag kan tycka att du är vansinnigt urhemskt skitjobbig (radera ej Krister!) men du är som en muslim som envist ropar ut ” Håll er vakna!” från sin minaret över gator där konstaplarna snokar runt och registrerar folk. Du har mitt stöd. Oavsett om inte alltid tycker som du eller kommer att göra det.

    Jag vill inte tjata om Judas i detta läge även om jag har många saker att säga och som jag har tänkt.
    Men betänk vad lärjungarna kanske sa när folk undrade om inte de tillhörde den reformivrande profeten som just då torterades… dvs förutom vad som står i Bibeln.

    Jo, de kanske sa: ”- nej vi tillhör inte hans folk- vi är rättrogna och följer lagen och vad våra präster föreskriver. ”

    Det var dessa lärjungar som byggde kyrka. Det kan vara dags att se att Kristus nu vill etapp 2 dvs bygga sin kyrka på kvinnorna, de mjuka männen (typ Johannes), de icke kristna ( typ Josef av Arimatea). Och en totalomvärdering av Judas gärning vilket skulle kasta nytt ljus på hela vår förföljelse av våra troende abrahamitiska syskon: judar och muslimer.

    Just nu öronbedövande jubel i Niger och Obama som talar inför de svarta fd slavarna … i radio. Snacka om tolkningsföreträde!!!

    cyberspacekram Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *