Marcus Birro

Vänner,

Marcus Birro skriver i dag mycket bra om kyrkans kris på DN Debatt:

Det här är vägs ände för min tro inom den katolska kyrkan om inte kyrkan på allvar inser att Guden vi tror på faktiskt satt här hos oss på den här jorden 2010 och att vi måste se på vår omvärld och oss själva på ett helt grundläggande nytt sätt.

Några punkter som jag anser katolska kyrkan omedelbart måste göra till en del av sig själv:

1). Avskaffa det obligatoriska celibatet för prästerna. Det är direkt människovidrigt. Det är fientligt och kärlekslöst.

2). Kvinnor ska behandlas på samma sätt som män, alltså ges möjligheter att bli diakoner och präster.

3). Sluta förtrycka de homosexuella.

4). Upphäv förbudet mot preventivmedel. Det är stenålder och människofientligt.

De här fyra punkterna är inte receptet för en frisk kyrka utan åtgärder som måste vidtas nu, direkt, för att vår kyrka överhuvudtaget ska överleva.”

http://www.dn.se/debatt/min-gud-dras-i-smutsen-av-praster-och-biskopar-1.1075429

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

36 svar på Marcus Birro

  1. Irène Nordgren skriver:

    Heja Marcus Birro ! Bravo ! Så ska det låta !

    Här står sig teologiska avhandlingar och resonemang slätt.
    Gud har skänkt människan ett förnuft hon ska använda och inte döda med teologiska resonemang.

    // Irène

  2. Anneli Magnusson skriver:

    Väldigt bra tycker även jag. Marcus Birro lyckas så väl med att förmedla både vanmakten inför det som skett/sker och det hopp om förändring som ändå finns. Som han skriver är de gärningar som nu lyfts fram i ljuset är på gränsen till vad vi kan förlåta. Ska katoliker (och andra förstås) alls kunna förlåta måste en radikal förändring till det instämmer jag i.

    Iréne,
    Jag har inget emot teologiska resonemang, men de måste ha sin grund i det verkliga livet, annars blir det omänskligt grymma.
    Så jag håller väl i alla fall delvis med dig, antar jag.
    /Anneli

  3. Irène Nordgren skriver:

    DN debatt – kanske Sveriges främsta talarstol ?

    Här ställer sig katoliken Marcus Birro och talar.

    Gissa om larmet går hos Katolska Trospolisen. Ett tryck på rätta mailinglistan från katolsk pressansvarig och alla katolska troskonstaplar är väl inövade när det gäller att då snabbt rycka ut och avvärja hotet om att allmänn katolsk ordning riskeras att störas.

    Vid storlarm som detta krävs att också Trospolisens överkonstapel Bastian kallas in.
    Låt oss se hur snabb han är.

    // Irène

  4. Irène Nordgren skriver:

    Anneli

    ”Jag har inget emot teologiska resonemang, men de måste ha sin grund i det verkliga livet”

    Naturligtvis är det så.

    Den katolska teologin bakom Marcus Birros 4 punkter har dock ingen som helst täckning ”i det verkliga livet ” . Den är med andra ord enbart en artificiell konstruktion vars främsta uppgift är att bevara den klerikala överklassens ( läs Vatikanens) maktprivilegier .

    // Irène

  5. Agneta Sofiadotter skriver:

    Bjud in Birro på denna blogg.

    Mycket skönt att läsa.
    En vars katolska blod kokar inför feghet och lögn.

  6. Anneli Magnusson skriver:

    Iréne och Agneta,
    Det blir fler och fler kritiska katolska röster och då tror jag också att det tar emot allt mer att rycka ut och vara trospolis. Flera av de teologer som brukar göra en insats måste ju rimligtvis tvivla på att det verkligen är det rätta att göra.
    Även den karriärplanerande teologen måste känna tveksamhet om vad som nu är bästa strategien.
    När de allra modigaste gått före vågar även de mer räddhågsna följa efter, jag tror och hoppas på mer frimodig diskussion.
    Agneta det är en jättebra idé att bjuda in Marcus Birro hit!
    /Anneli

  7. Magnus skriver:

    Birros övertempererade inhopp i debatten är beklämmande. Den som hört/läst Birro debattera om än det ena än det andra genom åren, inser snart att han inte bara är duktig på att dela ut rallarsvingar hit och dit utan därtill ofta väldigt motsägelsefull och att han på en och samma gång hyser extremliberala, revolutionsromantiska och konservativa ståndpunkter.

    Skulle Birro ge sig tid att verkligen gå till grunden med sin inre motstridigheter och under en längre tid verkligen förjupa sig i frågan kring konservativ/liberal kristendomstolkning (katolsk eller ej) så skulle han – förutsatt att han vågar ställa sina ”punk-juvenila”, bekväm-liberala ståndpunkter inför det egna samvetsskranket – med stor sannolikhet ”komma ut” inte som en talesman för Katolsk Vision eller för en ”Katolicism light” inspirerad av svenskyrkliga frifräsare som K.G Hammar och Olle Carlsson eller av en Jonas Gardell, men som klassisk, traditionellt troende katolik! (Han måste ju exempelvis inse att hans kritik mot Gardells kristendomstolkning drabbar mängder av egna uttalanden och ståndpunkter…)

    Som jag ser det så tyder mycket alltså på att Birros sanningslidelse i förlängningen kommer att föra honom till en tämligen klassisk och traditionell, katolsk kristendomstolkning. Han kanske bävar inför det, men någon gång i framtiden måste han våga släppa ut den KONSERVATIVA person som jag uppfattar att han innerst inne är… Men det skulle kosta på. En sådan inställning skulle frömodligen sätta käppar i hjulen på karriären. Åtminstone på ”den gamla” karriären. Jag tror emellertid att det skulle kunna leda till något riktigt intressant… Birro är passionerad och jag uppfattar honom som en uppriktig sanningssökare.

    Skulle jag drista mig till att ge honom ett råd skulle det inte vara att slå sig i slang med Katolsk Vision utan att göra upp med gamla revolutiosromatiska punk- och rebellideal. Gamla ungdomshjältar och ungdomsideal måste man till slist lämna och omvärdera, om än på ett kärleksfullt sätt. Det blir patetiskt och barnsligt annars. Ingen tyngd, bara pladder. Liberalism är inget intressant ord år 2010. Konservatism är det däremot….

  8. Anneli Magnusson skriver:

    Magnus,
    Ingen tyngd bara pladder? Liberalism är inget intressant ord år 2010? Says who?
    Du och andra traditionalister har så förtvivlat svårt att förstå att alla inte tänker på samma sätt som ni.
    Det är bättre att du skriver att DU t.ex.inte tycker att liberalism är ett intressant ord 2010, för du talar ju inte för alla katoliker eller hur?
    DU tycker att Marcus Birros inhopp i debatten är beklämmande, andra däribland jag tyckte att det var bra.
    Vad var det konkret du inte tyckte om? Det nämner du inte du bara gör en bedömning om hur Marcus Birro brukar resonera och att han borde bli konservativ om han följde sitt sanningssökande. Hur vet du vad som är sanningen, har du direktlinje till Gud och får total information om hans planer?! Annars gör du precis som alla andra kristna och försöker tolka så gott du kan.
    /Anneli

  9. Irène Nordgren skriver:

    Magnus

    Jag förstår precis hur du menar. ”övertempererad” är ordet.

    Tacka vet vi Göran Hägg. ”Balanserad, lugn, saklig och objektiv.”

    Allt bara ramlar på plats

    Vilken sakkunskap ! Vilken stringens och klarhet ! Vilken klippa !

    Och Magnus vilken ”TYNGD” !!!

    Det är bara att tacka och ta emot och säga amen när Göran Hägg talar.

    Som katolik blir man blir alldeles varm inombords att en ateist kan tala sååååå FINT om vår kyrka.

    Göran Hägg är en Guds gåva till oss alla katoliker i Sverige.

    // Irène

  10. Agneta Sofiadotter skriver:

    Anneli o Irene

    Bra systrar!
    Ni är ett oslagbart team!

    Fast ni skulle haft med er i er grupp min gamla ateistiska mor som är 86 år och bor i Täby.
    Hon ringde nämligen imorse och höjde fanan för den där ärliga karl- en riktig karl- Birro vars artikel hon läst i DN.
    ”Det är som man börjar tro på Gud” sa hon och tillade ”efter det att man varit tvungen att skåda dessa falska fega urnor till katolska präster i tv”.

  11. Magnus skriver:

    Anneli
    Birro generaliserar och utser hela kyrkan till syndabock. Vad jag också vänder mig emot är att hela inlägget är så uppenbart snabbskrivet, obalanserat och därmed svårt att ta till sig, åtminstone för mig är väl bäst att tillägga. Hans upprördet, som i sak naturligtvis är helt berättigad, ställer sig i s.a.s. vägen för innehållet. Detta pga att han är så motsägelsefull om man ser till alla de åsikter och inlägg i debatter som Birro sprutat ur sig genom åren. Jag känner ändå sympati för Birro men JAG upplever det helt enkelt plågsamt att se honom slå knut på sig själv i ett upphettat tillstånd som kanske inte direkt skärper analysförmågan….

    Jag gör inte anspråk på att veta Sanningen om Birro, men återigen: jag skulle inte bli det minsta förvånad om han om, låt säga 2-3 år ”kommer ut” som en mer traditionsinriktad, konservativ katolik. Jag har själv gått en tämligen snirklig och lång teologisk vandring och det finns många beröringspunkter mellan Birros och mina ”livsstationer” och bakgrunder.

    Vad gäller konservatismen så finns det många tecken i tiden som tyder på att vi kommer att se en ny och växande konservatism formatera sig, inte bara inom teologin utan även politiskt. Faktum är att det redan håller på att hända. Under senare tid har det förts debatter om detta i bland annat SvD, DN och tidksirften Axess.

    Iréne
    Eftersom jag inte tillhör den ironiska generationen så kan jag bara instämma med dina positiva kommentarer. Länge leve Göran Hägg!

  12. Irène Nordgren skriver:

    Det tycks ha varit krismöte i Trospolisens Högkvarter – dvs Biskopsämbetet.
    Fru BÄ själv har nu tagit saken i egna händer och avstyrt att trospoliser av lägre rang som tex Bitte Bessermo blandar sig i och tex skriver svar på DN debatt.

    Antingen ska Marcus Birro tystas ned eller så ska det vara typ överkonstapel Bastian som tar sig an den grannlaga uppgiften att ge svar på tal.

    Denna manöver från Fru BÄ har dock kränkt katolska stjärnskribenten Bitte Bessermo så till den milda grad så hon har beslutat att montera ned sin katolska försvarssändare.

    Det händer spännande saker må jag säga.

    Anden blåser vart den vill……..

    http://katolsktro.blogspot.com/2010/04/blogg-laggs-pa-is.html

    // Irène

  13. Irène Nordgren skriver:

    Magnus

    ”Eftersom jag inte tillhör den ironiska generationen ”

    Säg inte det, säg inte det. Din beskrivning av Marcus Birro går inte av för hackor ………

    // Irène

  14. Irène Nordgren skriver:

    Magnus

    “Eftersom jag inte tillhör den ironiska generationen ”

    Jag glömde ju säga och tacka att du till och med lärde mig ett nytt ord i beskrivningen av Marcus Birro – ”övertempererat” .

    Jag känner på mig att jag kommer få jättenytta av det ordet i den fortsatta debatten.
    Så du ska inte vara blygsam. Du kan om du vill. Det har du bevisat i din beskrivning av Birro.

    // Irène

  15. Agneta Sofiadotter skriver:

    Mycket intressant.
    En dag kommer jag kanske berätta om de odemokratiska vidrigheter jag själv på sistone blivit utsatt för. Prästeliga grymheter av satanisk art. Det gäller att hålla tyst om du vill få vara med
    i den fromliga röran där nu konservatismen sakta vandrar över till ett militärt styre och det enda som gäller är att följa prästens regler angående hur man uppför sig i kyrkan.
    Kristen omtänksamhet är av absolut ringa betydelse.
    Om tio människor faller ur kyrkan därför att de tappar modet när de ser vad som händer…oroa er inte kära katoliker… ingen kommer att höja ett ögonbryn. Tio små negerpojkar, bara. Mobben sluter sig samman. Biskopen med sin vikarie tystar den egna medialedningen och framförallt kniper åt kring folket. Mobben blir foglig och snäll och jätterädda för att bli neger (obs jag allt annat än rasist).

    Polisen får en dag gräva upp liken och Uppdrag granskning blir barmhärtiga samariter.

    Jag läste vad Bitte skrivit och läste en något chockad kvinna. Bra Bitte. Du verkar trots allt sund och framförallt ärlig. Det gör förskräckligt ont när knoppar brister… men glöm inte att det finns grenar som aldrig bär vare sig knopp, löv eller frukt. Välkommen in i den andra världsförsamlingen, Bitte…även om KV inte är din plats kanske man ändock kan säga ”hallå”.

    Någonstans tror jag att inget ska döljas längre. I detta ger jag denna Bitte en eloge. Med tillägget att vi alla älskar och ger våra liv om det behövs för Kristi kärleksbudskap.

    Birro är kristen och det känner folk. En levande människa som glöder. En levande människa är som en levande kyrka. Hon tillåter anden till att flyga fritt och mitt igenom allt som verkar paradoxalt och där innehas inte sista ordet av påven,trospolisen och biskopen… utan GUD.
    Gud har första och sista ordet!

    Kritiserar man den levande människan med alla sina känslor fängslar man Guds levande Ande.
    Ett exempel på en levande människa är Gardell som i motsats till mördande stela katoliker har fått folket till att intressera sig för Gud.

    Kristus satt inte på sin kammare och talade som du gör här, Magnus eller vad nu vill heta. Ditt sätt att analysera en annan människa säger mer om dig själv. Jag tänker dock inte ägna tid att svara dig och dina obehagliga manövreringar. Du får härbärgera ditt samvete i dig själv.

  16. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    ”Birro är kristen och det känner folk. En levande människa som glöder. En levande människa är som en levande kyrka”

    Fru BÄ är jättefrustrerad att Den Helige Ande gav Marcus Birro tillstånd att skriva på DN debatt utan att ha anlitat henne som mellanhand.

    Vore jag Bitte skulle jag fråga Fru BÄ varför Marcus Birro fick skriva på DN Debatt utan tillstånd från Fru BÄ.

    Så orättvist, skulle jag säga om jag vore Bitte.

    // Irène

  17. Anneli Magnusson skriver:

    Ursäkta mig, sedan när började Maria Hasselgren bestämma över vad som skrivs på DN debatt?!
    Vem som helst får väl skicka in repliker och sedan måste det vara redaktören på DN obs! inte Bä som avgör om det är tillräckligt bra.
    /Anneli

  18. Irène Nordgren skriver:

    Anneli

    ”Vem som helst får väl skicka in repliker och sedan måste det vara redaktören på DN obs! inte Bä som avgör om det är tillräckligt bra.”

    Så skulle naturligtvis en normalt tänkande person OMEDELBART svarat som fick smäll på fingrarna av Fru BÄ.

    Dysfunktionella system utmärks av dysfunktionellt tänkande som är en förutsättning för att tex fungera som auktoriserad APOLOGET inom Stiftet.

    Det jobbet skulle du aldrig klara Anneli.

    // Irène

  19. Magnus skriver:

    Anneli

    ”Du och andra traditionalister har så förtvivlat svårt att förstå att alla inte tänker på samma sätt som ni.”

    För det första så är jag inte helt bekväm med epitetet traditionalist, även om jag förstår att det är så jag nog kan uppfattas. Jag är varken traditionalist eller konservativ på något entydigt, stelt, fyrkantigt sätt, men med åren har den teologiskt liberala inställningen (liksom vissa aspekter av liberalismen rent allmänt) för mig blivit alltmer problematisk. Jag ser mig som en tämligen ”moderat” katolik som tycker att traditionella värden (har inget att göra med att fira mässan enligt traditionell, romersk rit osv), liksom konservativa förhållninggsätt, ofta kan erbjuda kloka och eftersträvansvärda medel och mål. Proggressiva förhållningssätt, liksom mer eller mindre relativistiska liberala dito, leder varken framåt eller hemmåt utan nedåt och bort!

    Jag konverterade från Svenska kyrkan, inte för att bli någon sorts ”hardcore-katolik” utan bland annat för att jag där fann så mycket äkthet, fasthet, kontur och mystik. Svenska kyrkans ”öppenhet” och inklusiva gränslöshet skapade en spagettiarkitetkur där såväl väggar och golv är allt annat än bärande. Och när man till och med öppnat för teorier som säger att kön är en social konstruktion, så finns det liksom ingen religion, ingen mystik kvar, bara politik och sociologi, kort sagt världslighet. Nog om den biten. Det skulle kunna bli hur långt som helst.

    För det andra så har jag inte alls svårt att förstå att människor tänker olika. Det är inget fel i det. Det är oftast bra. Jag tycker snarare att det är du Anneli (och andra) som har svårt att förstå motståndarnas argument och var gränsdragningar dras mellan olika ståndpunkter. Jag tycker det blir förneklat. Jag är exempelvis kritisk till katolska kyrkans officiella linje vad gäller preventivmedel. Och även om det inte är bevisat (vilket jag dessutom betvivlar att det någonsin blir) att celibat leder till sexuella övergrepp, så tror jag att kyrkan i flera avseenden skulle tjäna på att göra det till en frivillig sak. Och inte bara ”tjäna” på det. Jag kan inte heller se att det skulle utgöra ett teolgoiskt problem.
    Se på östkyrkorna, på judendomen och de lutherska samfunden! I just den frågan gissar jag dessutom att vi kommer att få se en ändring inom några år.

  20. Irène Nordgren skriver:

    Magnus

    Måste bara kolla om det är en eller fler Magnus omlopp fn. ?

    // Irène

  21. Anneli Magnusson skriver:

    Iréne,
    Det är illa om en person låter bli att skriva ett svar bara för att Biskopsämbetet säger nej. Vi kommer aldrig att få ett öppet diskussionsklimat i Katolska kyrkan så länge katoliker accepterar att bli behandlade på det viset!
    Sedan är det förstås en annan sak att Biskopsämbetet bestämmer vem som ska representera kyrkan officiella linje.

    Inlägget på Signumbloggen var inte så tokigt tycker jag. Man fick fram att den tystnadens kultur som råder i Katolska kyrkan är orsak till att de pedofiler som funnits/finns kunnat/kan orsaka så mycket skada.
    Sedan missar de i och för sig att som Gert Gelotte påpekat celibatstvånget gör att urvalet av prästkandidater blir mindre och att det verkar som män med sexuella störningar söker sig dit.
    /Anneli

  22. Anneli Magnusson skriver:

    Magnus,
    Jag undrar liksom Iréne om det är någon mer som skriver under den signaturen. Nu låter du mer lik dig igen.
    Mycket i din senaste kommentar kan jag hålla med om, mystiken, innerligheten och att Katolska kyrkan förändras långsamt är också en kvalitet, jag tror att det liknar vad du kallar fasthet. Förbudet mot preventivmedel håller jag med om är absurt och visst borde det vara frivilligt att leva i celibat.

    Men det viktiga jag ville säga var att alla katoliker är olika och att vi respekterar varanda. Jag har t.ex. inga problem med att några vill fira mässa på latin. Men om dessa personer kräver att alla andra också ska göra det då säger jag nej. Kanske är vi överens även där?
    /Anneli

  23. Magnus skriver:

    Irène och Anneli

    Jag vet inte vad som gör att ni tror att det är flera Magnus i omlopp? Upplevs mina olika inlägg så annorlunda,… så schizofrena?!
    (De senaste har handlat mest om Birro och dessförinnan, i påskas, om den nuvarande ”jordbävningen” inom katolska kyrkan).

    /Mvh Magnus

  24. Magnus skriver:

    Anneli

    ”Jag har t.ex. inga problem med att några vill fira mässa på latin. Men om dessa personer kräver att alla andra också ska göra det då säger jag nej. Kanske är vi överens även där?”

    Där är vi helt överens. Jag själv föredrar tveklöst den modernare riten, men har besökt en mässa firad enligt den äldre. Det kan jag tänka mig att göra igen, men när nyfikenheten väl var stillad så falnade mycket av det intresse som möjligen fanns tidigare. Om jag av någon anledning en söndag inte kan gå på den vanliga förmiddagsmässan men istället kan gå på kvällsmässa enligt den äldre riten så gör jag så. Så ser min privata prioritering ut vad gäller detta. Och om det nu finns folk som rentav föredrar den äldre varianten – så är det väl bara bra att den möjligheten finns! Men jag skulle absolut vända mig emot om den äldre riten plötsligt skulle gälla som den ordinarie!

  25. Agneta Sofiadotter skriver:

    Det är flera i omlopp inom en och samma person resp ev. medhjälpare.
    Var beredda på lögn.
    Lögn om identitet. Tillägg av olika variationer. Typ pappa med småbarn.
    Magnus Albertus exempelvis som Magnus använde först är en ingång i S:t Thomas i Lund och i samma inlägg ett citat av Pascal. Kyrkoherden heter nu Pascal.
    Var så säker personen kommer att dementera detta.

    Man lägger töcken, skapar koder, signalerar och vill förbrylla.
    Man ljuger rakt av egentligen och lattjar i den debatt som vi tar på allvar.
    Hur kyrkan kan mörklägga att barn torteras.
    Igen och igen…lögner.
    Det är ondska och vi ska inte mörklägga det.
    Att prominenta katoliker leker med sin identitet under debatten om torterade barn är sataniskt.

  26. Agneta Sofiadotter skriver:

    en sak till Irene o Anneli

    Jag har inget att förlora förutom min heder som kristen och INGET absolut INGET gör mig så heligt arg som lögn när det gäller barn som far illa.
    Därför:
    ipnummer som du kollar Irene kan man lätt idag köpa sig som dolt via nätet och oftast visar det sig då som platser i Seattle etc.
    Så det leder plus minus noll.
    Kanske har du liksom jag fått ta emot busringningar under -09.
    Jag har i alla fall hört dig på min telesvarare förvånat fråga ”hallå” och jag har varit frånkopplad att svara dig. Sånt där fixar dessa människor också via nätet.
    Jag tänker vara helt frank så långt det går utan att falla på eget grepp och bli åtalad för ”förtal av offentlig person”.
    När det gäller försvar av torterade barn är jag villig att stå på samtliga mediala barrikader.

  27. Magnus skriver:

    Agneta

    Jag vet inte riktigt vad du håller på med!? Att jag vid några enstaka inlägg för någon månad sedan använde psuedonymen Albertus Magnus var bara ett plötsligt infall som jag sedan öppet reviderade av framlagda skäl. Jag leker inte med någon identitet och jag tar verkligen den här saken på allvar. Och vad menar du med att detta med att jag är pappa till två småbarn skulle vara ett tillägg??? Du beskyller mig rakt av för lögn??? Rökridåer?????? Och slutklämmen är oslagbar: ”Var så säker personen kommer att dementera detta”. Jag låter läsarna själva dra sina slutsatser av detta svammel. Men du ska veta att jag tycker dina påhopp inte bara är djupt orättvisa utan även obehagliga och det gör mig bara ännu mer bestämd vad gäller att nöja mig med att skriva under mitt förnamn (som därtill är mitt riktiga, tro vad du vill). Ordinär blogg-policy bejakar att man inte nödvänigtvis skriver under sitt fulla eller riktiga namn, det är inget konstigt med det!

    Kanske kunde moderator eller någon ansvarig vara vänlig att reda ut denna mystiska och olustiga härva? Det här känns inte bra alls!!!

    Mvh Magnus

  28. Krister Janzon skriver:

    Kommentar om identitet
    Av alla de kommentarer av ”Magnus” som jag kunnat se, så är de alla av samma person – fast under annan IP-adress vid ett tillfälle, vilket måste anses vara tillåtet, då man skriver t ex från annan dator eller ort, vilket jag själv gör nu.

    Krister Janzon
    moderator

    PS Ofullständigt av mig. Fram till 1 augusti 2009 så skrev en annan ”Magnus” under sitt fullständiga för- och efternamn; vilket f ö nuvarande ”Magnus” också gjort många gånger tidigare.
    Jag vill be övriga kommenterare att beakta detta, dvs inte beskylla ”Magnus” för namn- /identitetsbyten på bloggen.

  29. Magnus skriver:

    Krister

    Tack för detta klargörande. Vet inte om det spelar någon som helst roll för vissa, men för mig är det viktigt. Tror aldrig förr jag målats i sådana näst intill sataniska färger! Hu! Kändes som att vara med i en absurd film. Eller som att en dag vakna upp mitt i Strindbergs infernokris…. Men det finns ju viktigare saker att dryfta i dessa dagar!
    Guds frid till alla där ute i bloogosfären, även till arga damer som på högst ifrågasättningsbara grunder tycks hata mig!

  30. Magnus skriver:

    Irène och Anneli

    Jag vill gå vidare, men är inte riktigt klar,… Så jag ställer samma fråga igen:

    Jag vet inte vad som gör att ni tror att det är flera Magnus i omlopp? Upplevs mina olika inlägg så annorlunda,… så schizofrena?!

    /fortfarande förbryllad Magnus

  31. Irène Nordgren skriver:

    Fortfarande förbryllade Magnus

    Tilltala mig inte mer.

    Jag överlåter till ”klargörande” Krister att föra min talan.

    // Irène

  32. Magnus skriver:

    Krister
    Nu förstår jag ännu mindre. Har jag varit oförskämd så att folk inte längre vill tilltala mig?
    Gick jag för långt vad gäller Birro? Varför släpptes det i såfall igenom? Vad ÄR detta?!

    Mvh Magnus

  33. Anneli Magnusson skriver:

    Magnus,
    Jag kan bara tala för mig själv och jag reagerade på att ditt första inlägg inte var likt det du brukar skriva. Annars är du resonerande och reflekterande och även om vi ofta har olika åsikter är det givande att diskutera med dig tycker jag.

    Men här var du nedlåtande och intolerant mot Marcus Birro på ett sätt som helt enkelt var mer likt andra betydligt mer aggressiva och trångsynta signaturer här.
    Därför undrade jag om det var någon annan som också kallar sig Magnus med i diskussionen. Mer dramatiskt än så var det inte från min sida. Räcker det?
    /Anneli

  34. Magnus skriver:

    Anneli.

    Tack, det räcker. Jag skulle kunna skriva mer här – men stoppar. Riskerar bara att göra saken värre.
    Jag önskar dig allt gott.

  35. Krister Janzon skriver:

    Magnus,

    Jag föreslår att du inte bryr dig mer, spec inte efter Annelis klargörande. Jag har inget mer att säga dig i detta ärende. Mitt råd är likaledes att inte ta åt dig av Agnetas funderingar, min gissning är att de inte rör din identitet.
    Jag tar inte emot något ”klargörandeuppdrag”, överlåtelse eller talan för Irènes räkning till dig, det får hon sköta själv om hon det vill.

    Krister Janzon
    moderator

  36. Magnus skriver:

    Krister

    Ok, jag går vidare, om än något omtumlad och med vissa nya insikter…
    Tack för ditt svar.

    Mvh Magnus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *