Kors i taket Rocco Buttiglione

Den kände italienske  professsorn i statskunskap och  politikern Rocco Buttiglione har uttalat sig i ”fallet Stützenhofen” ( dvs Florian Stangl den öppet homosexuelle man som av kardinal Schönborn godkänts att få sitta med i kyrkorådet i Stützenhofens församling) .

”Biskopens beslut måste respekteras ”säger Buttiglione och försvarar kardinalen ”Vi behöver alla en kyrka som orubbligt talar om vad som är ont och gott. Men hon är samtidigt barmhärtig och till syvende och sist är det Gud som är domare och vi vet med säkerhet att Gud hellre friar än fäller. Bara en synd kan inte förlåtas och det är högmodet dvs att neka att falla på knä och bekänna sig om syndare.”

http://www.kath.net/detail.php?id=36239

// Irène

PS  Utifrån att utgångsläget för katolska homosexuella är att de ”ska visas respekt och medlidande”  för sitt öde att tvingas leva i obligatoriskt livslångt celibat så är barmhärtighet som argument ett bra första steg  att möjliggöra för  homosexuella  att leva i samkönat partnerskap.

Slutmålet även inom katolska kyrkan måste dock vara att det behövs lika lite barmhärtighet för att ha rätt att UTAN  SANKTIONER leva i en  samkönad  relation som i en tvåkönad relation.

Med tanke på att Rocco Buttiglione 2004 tvingades avstå från att bli EU kommissionär bla utifrån sitt icke accepterande av homosexuellas likaberättignade måste man nu säga Kors i taket !

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *