Om stiftet förstod läget

Om Sveriges Katolska stift förstod att reformivern runt om i världen är omöjlig att stoppa skulle de bejaka debatter och reformivrare istället för att få hicka var gång Katolsk Vision hamnar i media. Att Stiftsledningen  nu hamnat i ett läge där media tror att KV är de enda reformivrande katolikerna i Sverige borde vara besvärande speciellt när biskop Anders har gjort de negativa uttalanden han gjort.

Stiftet föregrep situationen med ev. offer för pedofilpräster och gick ut i pressen o bjöd in eventuella vittnens o offers berättelser. Bra gjort. Varför inte försöka komma ur dilemmat med KV genom att öppna upp för reformtankar i Signum eller i KM eller genom offentliga debatter där lekmän kan komma till tals. Eller bejaka andra röster än våra inom KV så att det blir en bredare bredd.

Varför gör man inte det kan man undra. Sitter det en eller flera bromsklossar? Jag tror inte det är biskopen själv. I såna fall är det hög tid att analysera varför man låter sig styras av enstaka bromsklossar dvs om så är fallet.

Här har vi på bloggen i 8 år hört samma röster om och om igen som försöker vara hur nedlåtande som helst  för att få läsare att tro att vi är inget att räkna med. Detta torde dock för de flesta intelligenta läsare framstå som tvärtom. Och nya läsare kommer in var dag, det ser jag på statistik.

Likaså är det intressant att lägga märke till hur man förhåller sig gentemot bloggens kvinnliga skribenter dvs Irene och jag resp hur man ändrar tonen i en hövligare anda gentemot Gert o Krister. Tur är för oss kvinnor att det finns män som ser igenom dylikt.

Likaså har man försökt med alla möjliga medel att bemöta oss med tystnad men det går ju inget vidare … vi skribenter tycks aldrig vilja tystas ner oavsett vilka metoder som används.

Borde inte Stiftet nu verkligen underlätta för nya reformivrare att träda fram … ty annars kvarstår faktum : svenska katoliker är mer toppstyrda än det övriga Europa.

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Om stiftet förstod läget

  1. Dilsus Demiurg skriver:

    Stiftet är bundet av den katolska läran (se Katolska kyrkans katekes). That’s why.

  2. agneta sofiadotter skriver:

    Just det jag sa… det tycks vara olika hur man förhåller sig till katolska läran ute i Europa.

    Sedan kan man fråga sig om det är konstruktivt för den nutida katolska kyrkan i Sverige att dess hängivna katekesläsare/undervisare skulle kalla sig ”Demiurg” i samband med att hänvisa till KKK.

    Det syns mig vara en kontraproduktiv handling om man är emot reformer iom att det påvisar att något är definitivt fel när ett debattforum under 8 år blir presenterade de mest tarvliga namn som pseudonymer. Så nu ”Demiurg”. Jag är övertygad om att det inte står i katekesen att man får häda… även om jag med tiden har blivit mycket ointresserad av katekesen. Har man fått nog av lögn i kyrkan så betyder katekesen mycket lite. För mig ingenting alls. Jag håller mig till tio Guds bud o Fader vår. Och till Kristus som jag är övertygad finns utanför kyrkan o bland annat i o med reformrörelsen. Gud är inte katolik men jag är katolsk nog till att aldrig använda ordet ”Demiurg”.

    Agneta

  3. Dilsus Demiurg skriver:

    Jag vet inte vad du yrar om. Och vad du håller dig till och inte intresserar mig inte. Håll dig till ämnet. Om det alls går.

  4. agneta sofiadotter skriver:

    Jag lämnar över omdömet till andra läsare. Om det finns några som undrar över namnet ”Demiurg” står detta att läsa:

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Demiurg

    Det är fortfarande högst opassande att leka med detta namn o hänvisa till katolska kyrkans katekes/lära . I det läget är ämnet av underordnad betydelse om än det hänger samman.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *