Ulla Gudmundson om Vatileaks

I gårdagens Studio Ett beskriver bla Sveriges ambassadör i Vatikanen Ulla Gudmundson  på ett bra och nyanserat sätt det inte så lite invecklade läget kring Vatileaks

”Att försöka förstå är lite som att spela Master Mind”

*************************************************************************************************************

”Vatikanen skakas ännu en gång av skandaler, den här gången den så kallade Vatileaksaffären. Dokument har läckt ut i italienska medier med anklagelser om korruption, vanskötsel och interna konflikter. Vatikanbankens chef har fått sparken, och i fredags greps påvens butler misstänkt för att läckt hemliga handlingar från påvens privata arbetsrum. I förra veckan kom dessutom en bok med dokument och privata brev utsmugglade från Vatikanen. Är detta början på en maktkamp efter påven Benedictus XVI? Samtal med Ulla Gudmundsson Sveriges Ambassadör i Vatikanen och Charlotta Smeds chefredaktör för Vatikanradions skandinaviska redaktion.”

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5126630

// Irène

PS   Signum har valt att citera Vatikanens talesperson Federico Lombardi SJ  som uppger

” att påven själv följer utredningen noga och att allt tal om en intern maktkamp som anledning till läckandet av dokumenten är överdrivna.”

En trovärdigare uppgiftslämnare än Federico Lombardi finns ju bara inte.   Signum går alltid att lita på.

http://signum.se/vatikanens-talesperson-om-vatileaks/

Den som  trots allt vill ha en second opinion  till  Federico Lombardi  kan lyssna på CBS  News  där  misstankar riktas  mot någon av ”kyrkans prinsar ”.

http://www.cbsnews.com/8301-18563_162-57442557/vatican-scandal-could-further-grow/?tag=showDoorFlexGridLeft;flexGridModule

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *