Präktiga och alltid katolskt – politiskt korrekta tidskriften Signum återger idag nyheten om  italienske religionssociologen Massimo Introvignes synpunkter  angående det ryska punkbandet Pussy Riot .

”Den  italienske religionssociologen Massimo Introvigneär övertygad om, att punkgruppen Pussy Riots aktion i Kristus Frälsaren katedralen i Moskva också skulle vara “mot lagen” i alla länder i väst. När konstnärerna i katedralen “framför en sång med obscena formuleringar mot kyrkan, mot patriarken och mot religionen, då skulle det i vilket land som helst i väst ha betraktats som en överträdelse”, menar Introvigne. ”

http://signum.se/italiensk-sociolog-om-pussy-riot/

// Irène

PS   Pinsamt att Signum utan kommentar  glatt bara återger Introvignes vinkling

”Alla tänkbara provokationer mot kristendomen och kyrkan ses som “ett legitimt uttryck för åsiktsfrihet”.”

Om nu inte den italienske religionssociologen Massimo Introvigne lyckas hålla isär äpplen och päron så borde Signum kunna göra det genom att mer allsidigt belysa vad det hela handlar om.

Genom att glatt bara  återge Introvignes synpunkter  gör sig Signum till tolk för samma uppfattning, vilket om så är fallet  gör att jag skäms som kristen, som katolik.

Kontexten i vilken Pussy Riot lever går inte att jämföra med ”alla länder i väst ” vilket måste tas i beaktande  vid bedömningen av Pussy Riots  ”uppträdande”  i Frälsarkatedralen.    I Ryssland har den kyrkliga makten -genom patriark Kirill  – lierat sig med en stenhård och genomkorrumperad statsmakt (dvs Putin)  på ett sätt som inte förekommer i något annat land i väst vilket gör att Pussy Riots  agerande ska ses som ett desperat politiskt utspel snarare än en attack på kristendomen.   Detta är också Amnestys uppfattning.

Vad ”legitima uttryck för åsiktsfrihet”  beträffar går det inte att jämföra Ryssland med ”alla länder i väst.”   Introvignes synpunkter är LÖJEVÄCKANDE  särskilt som kristendomens dvs den ortodoxa kyrkans högste ledare i Ryssland patriark KIRILL är den som snarare är en PROVOKATION mot KRISTENDOMEN.

Läs min blogg

Patriark Kirill ”Putin en gåva från himlen”

och om skandalen med patriarkens armbandsur av märket Breguet  värt 30.000 dollar

http://www.katolskvision.se/blog/?p=6087

Om hur Pussy Riot får stöd från omvärlden

http://www.katolskvision.se/blog/?p=6757

Det har nu gått så långt med idealiseringen av Putin att en  liten sekt inom den rysk-ortodoxa kyrkan som leds av  Mother Fotina  betraktar Putin som en reinkarnation av aposteln Paulus, ”som innan han blev helgon förföljde kristna precis som Putin gjorde under sin tid som KGB officer.”

http://newsfeed.time.com/2011/10/04/small-russian-orthodox-sect-considers-vladimir-putin-a-saint/

http://www.katolskvision.se/blog/?p=6757

På tal om vad som är provokation mot kristendomen ………..

Nedanstående länk visar patriark Kirill välsigna Rysslands  president Vladimir Putin som ivrigt gör det ena korstecknet efter det andra.

I texten till Youtube läser jag ”Patriarch Kirill prayed for God to help the newly elected head of state in all affairs.”

Med andra ord vill patriark Kirill – medbrottsling till Putin-  och som själv inte drar sig för att ljuga offentligt dessutom  ha Gud som  medhjälpare i att ge den korrumperade Putin  fortsatt carte blanche.

Men kyrkosången är det absolut inget fel på……

http://www.youtube.com/watch?v=6E_TgRPByPo