Gert Gelotte i GP ”Tro blir trams utan rättvisa”

Läs  morgondagens krönika i GP om Roy Bourgeois av Gert Gelotte

Tro blir trams utan rättvisa”

”I en kyrka där ord och handling för jämställdhet mellan könen besvaras med kyrkolagens strängaste straff är trons år en meningslöshet. I stället behövs ett år av djupaste självrannsakan, skriver GP:s Gert Gelotte.”

”Den världsvida katolska kyrkan inledde 11 oktober ett trons år för att fördjupa och sprida tron på Jesus Kristus. En vecka tidigare, den fjärde oktober, fråntog Vatikanen den amerikanske prästen Roy Bourgeois prästämbetet och avskedade honom från Maryknoll-ordern, som han tillhört i mer än 40 år. Samtidigt bekräftade Vatikanen att Bourgeois blivit exkommunicerad, det vill säga utesluten ur kyrkans sakramentala gemenskap. Översatt till svenska får Roy Bourgeois inte arbeta som präst och inte gå till nattvarden.                                                                                                                                                                Vad är det då för oerhört brott Bourgeois har begått? Har han våldtagit barn? Nej! Har han skyddat pedofiler inom kyrkan? Nej! Har han stulit eller förskingrat? Nej, inte det heller. Men vad har han då förbrutit?”

Läs svaret !

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.1138900-gert-gelotte-tro-blir-trams-utan-rattvisa

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Gert Gelotte i GP ”Tro blir trams utan rättvisa”

  1. Irène Nordgren skriver:

    Tack Gert

    för att du inte tyst ”finner dig” i hierarkins övergrepp !

    För denna artikel får du veckans ros !

    // Irène

    PS ”Trons år – en unik möjlighet” som Rom nu missat !

  2. Krister Janzon skriver:

    Ja, ”Charity begins at home”.
    Det gäller för varje grupp och individ.

    Krister

  3. Irène Nordgren skriver:

    Viktigt att Vatikanens förehavanden skärskådas ”professionellt” på samma sätt som andra makthavare av professionella journalister som också är katoliker .

    För nästan exakt 1 år sedan (28 nov 2011) intervjuade DN journalisten Michael Winiarski Roy Bourgeois i en DN artikel som dock tyvärr ej finns på nätet.

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=4409

    Och hur ska det gå med franciskanprästen och Roy Bourgeois gode vän Jerry Zawada som förra året deltog i mässa som firades av Janice Sevre-Duszynska – samma kvinna på vars illegala prästvigning Roy Bourgeois deltog.

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=4459

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *