2 katolska professorer ger 2 olika bilder av påven

Lyssna på Människor och Tro i SR  där idag 2  katolska professorer ger  varsin  bild av den avgående påven Benedikt XVI.

Professor Werner Jeanrond och professor Yvonne Maria Werner speglar var för sig den spännvidd som finns inom katolska kyrkan i synen på påven och i synen på vad som är viktigt och viktigast inom kyrkan.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=416

// Irène

PS   Varje gång jag hör Werner Jeanrond tala så bekräftar han för mig att han var Sveriges i särklass bästa katolska teolog  innan han TYVÄRR  lämnade landet.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på 2 katolska professorer ger 2 olika bilder av påven

  1. Krister Janzon skriver:

    Jag lyssnade precis på programmet. Werner Jeanrond är verkligen klok, tydlig och stark i sina omdömen. Yvonne Maria Werner är en stor besvikelse i sin partikulära reaktion: det enda hon verkar ha lovprisat påven för var liturgin.
    Men för mig var den största upplevelsen i programmet att Erik Helmersson (DN) var så klok. Både i vad han önskade av nödvändiga förändringar. Och i realistisk
    pessimism att det skulle inte gå att få uppifrån i Kyrkan. Vilket jag fick med mig att även Werner
    menade: att nu måste vi alla i kyrkan ta ett ansvar och handla. När ledningen inte kommer att kunna leda förändringar på handlingsplanet. Det var en radikal vision från Werner och Erik!

    Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *