Veni Sancte Spiritus

” När pingstdagen hade kommit var de alla samlade. Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala.”

Från Taizé

http://www.youtube.com/watch?v=DHreMWh11Js

// Irène

PS  Taizé  är den plats i Europa där kanske kristendomen  idag i TRO HOPP OCH KÄRLEK bäst  illustrerar den inkluderande människosyn  som den första pingsten blev den då  nyfödda kyrkans uppdrag att förmedla till världen.

På så vis blir Taizé  en sann och ständigt pågående JESUSMANIFESTATION  i vår tid !

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Veni Sancte Spiritus

  1. Jack skriver:

    Då jag var av br Roger inbjuden till lunch tog jag upp de omoraliska bitarna vilka förekommer i Taizé, (jag förmoder att Irène besökt Taizé och sett hur det ser ut) fick jag inget svar. Inte heller någon av bröderna ville kännas vid problematiken, inte heller br Johan.

    Kort därefter vandrade jag från Paris – Chartres (FSSP). Viss skillnad kan man säga.

    Jag håller inte med dig om att Taizé är idag den plats på jorden som bäst beskriver den första pingsten. Besök stället istället och bilda dig en uppfattning.

  2. Pingback: Alla rörande överens: Jesusmanifestation(er) behövs! | Bengts Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *