Kläderna gör mannen !

TIME  med  påven på klerikala catwalken

Tryck på länken och följ med !

http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,1730229,00.html

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 svar på Kläderna gör mannen !

  1. Michael Hultsten skriver:

    Så patetiskt 2010.

    De snällaste man kan säga är att påven påminner om ”Den inbillade sjuke” av Molière. Han signalerar desperat till omvärlden att har snott in sig själv i sin egen garnnysta; så långt från Kristi kallelse man kan komma i den positionen.

    Michael Hultsten

  2. Irene Nordgren skriver:

    Michael

    ”Kristi kallelse ” ????

    Nu förstår jag ingenting.

    Du måste ha fått något om bakfoten.

    ”Kristi kallelse ” gick till en enkel fiskare, Petrus från Genesarets sjö i Gallileen.

    Den här mannen härstammar från romerska kejsare.

    Det hörs ju redan på namnet – Pontifex Maximus.

    // Irène

  3. Agneta Sofiadotter skriver:

    Ack, sitter det inte en kvinna ovanför påven broderad in i tratten på bild 6 /rättat nr/?
    Med utslaget hår … alltså inte moder Maria utan den botfärdiga skökan Maria Magdalena.
    Förvisso apostlarnas apostel… men panngloben är också centrat för minne.

    Så tragikomiskt. Tänka sig.

    Jag säger som den gamle Erasmus av Rotterdam sa år 1503. Erasmus var som många samtida humanister otålig i väntan på reformer inom RKK – inte bara vad gällde de medeltida skolornas teologi utan framförallt med de allmänna förhållandena i kyrkan o framförallt mängden av perverterade präster. ”Prästerna” skrev han ”var så illa omtyckta att ett tillfälligt möte med en präst ansågs vara olycksbådande… De (dvs prästerna) tror att det är den högsta formen av fromhet att vara så obildade att de inte ens kan läsa”.

    Erasmus ansåg att skolastiken förgiftat vattendrag och att det gäller att till varje pris återvända till Bibeln o den fornkyrkliga teologins friska källsprång.
    Prästerna hade förlorat förmågan att läsa Bibeln rätt.

    Och hjälp mig någon och rätta mig … ser jag fel… går inte påven omkring med en broderad kvinna med utslaget hår på en tratt av cirklad guldtråd… år 2010? Det år 2010 då kvinnor ännu inte får predika.

    Agneta

  4. Agneta Sofiadotter skriver:

    Bild nr 6 var det.

  5. Michael Hultsten skriver:

    Irène din gamla skämtare

    Är inte alla vi kristna kallade att åtminstone försöka härma Kristus. Uppenbarligen har ett gäng påvar förväxlat sin egen roll med Vår herres *sic*. Bless Benedictus, the hopefully latest of the kind.

    Michael M H

  6. Krister Janzon skriver:

    Agneta,
    Du skrev ”Och hjälp mig någon och rätta mig … ser jag fel… går inte påven omkring med en broderad kvinna med utslaget hår på en tratt av cirklad guldtråd… år 2010? Det år 2010 då kvinnor ännu inte får predika.”

    Din sista sats är tyvärr sann, men inte den första. Det är inte Maria Magdalena på mitran i bild 6, det torde vara Jesus Kristus som Den gode herden som vaktar sina får. Men visst kunde det ha varit OK med Maria Magdalena på mitran, sämre platser finns!

    Krister B E

  7. Irene Nordgren skriver:

    Michael

    ”Är inte alla vi kristna kallade att åtminstone försöka härma Kristus.”

    Jo, Imitatio Christo – så gott det går gäller alla, men påven har genom maktmissbruk förskingrat arvet av den särskilda utvaldhet som kallelsen till fiskaren Petrus en gång utgjorde.

    // Irène

  8. agneta sofiadotter skriver:

    Krister (B E ?)

    Det är bra…du söker den goda infallsvinkeln.
    Det gör inte alltid jag, det är sant.

    En bild hit å dit… jag lät en målarkollega titta på bilden på påvemössan och denne kan ju inget om får o fåraherdar… men han såg samma sak som jag. En kvinna i klänning. Nu är det möjligt att det är Jesus som fått en kvinnlig midja o klänning… jag vet inte. Lustigt i vilket fall.

    Däremot rannsakade jag mig själv o kom fram till att jag letade upp objektet sas utifrån en önskan att hitta något negativt att säga. Hmmm.

    Det finns präster som raljerar i predikan o övrigt över att de begått synder, sårat och gjort illa men att den gode Jesus alltid ger nåd genom bikt. Allt det där kan verka sött sant o riktigt för de som inte genomskådar att prästen tar en billig väg ut ur sitt skuldmedvetande. I detta är prästen verkligen en kropp i kyrkan eftersom hela RKK verkar ta samma väg. Den raljerande och den som använder sig av Jesu söta nåd när det hettar till om det egna örat eller om prelaten är gammal o vet att han snart måste krypa till korset.
    Jag gillar inte människor som fegar ur o inte vågar gå fram o be om ursäkt eller förlåtelse utan de gör sig av med sina synder via det kristna nåd-bikt-botspelet som om det vore lika lätt som att gå på toaletten.

    Kan man såra en kyrka … kan man såra en anonym man skriver med på en blogg.
    Nej, anser jag.

    Kyrkan är inte Kristi kropp längre. Den styckades isär på 300-talet och resten är DELVIS bara teologiskt kirurgi. Det är ett Det. En anonym är en Någon.

    Däremot kan jag lägga märke till mitt eget ilskna och ibland ganska potenta behov av att få utlopp för min ilska. Jag söker upp materialet. Det är skönt att få utlopp för ilska.
    Samuel, du beundrar helig ilska. Det gör jag med. Och den ilskan känns rätt i blodet.
    Men jag bör inte förglömma att jag kan vara arg på skattedragning vid min månadslön o ta ut det på ett av mig sökt och invant objekt : RKK.

    Egentligen räckte det med att Irene lät oss få möjlighet att få se det makabra klädvalet påsatt en gammal påve. Det räcker. Mer än väl. MEN… det är inte gott för mig själv eller er eller vad som att söka upp ett objekt för att hitta fel att lägga sin ilska medelst.

    Jag kan be om ursäkt för min drift att håna … ursäkt offentligt o utan nåd-bikt-bot-fromleri.
    Och tacka dig Krister (B E ?) som vanligt för din stundtals eleganta diplomati.

    fast nog är det en förkvinnligad Jesus på bild 6….

    Agneta

  9. Krister Janzon skriver:

    Hej Agneta!
    Tack för din öppna och erkännande kommentar! Och reflektioner av dina känslor.

    Jo, jag är samme Krister, ibland vill jag lägga till en eller flera av mina initialer,
    vilka står för Bosco resp Emanuel.

    Jag har förstorat upp bilden som jag menar föreställer ”Jag är den gode herden”, man ser får eller lamm vid dens fötter. Det är ju gott att Jesus framställs förkvinnligad, som Logos är ju den andra personen i Treenigheten befriad från gender eller skall det kallas sex. Jag tycker det är hissnande med Pannikars tanke att Logos/Visheten är inkarnerad inte bara i mannen Jesus. Men det ämne tar vi inte nu!

    Krister Bosco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *