Marcus Birro i Gomorron Sverige berättar

-Du är bekännande eller sökande katolik .

– En kombination av detta.

-Du kallar dig katolik men du är fortfarande med i svenska kyrkan ?

-Ja det är mer för att jag ännu inte hunnit gå ur.

-Du tänker göra det ?

-Ja jag ska hitta ett bra tillfälle bara.

-Men du går i andra kyrkor också

-Ja jag går i alla möjliga kyrkor och jag trivs jättebra med det

-Vilka då ?

-Jag går i svenska kyrkan och jag går i Pingstkyrkan , vi är ute och turnererar nu i pingstkyrkor, jag hälsar på i Livets Ord ibland och jag går på katolska mässor.

-Men det kan du göra som katolik också ?

– Nja det blir svårare att ta nattvard i andra sammanhang när jag sedan blir katolik, men jag tycker om att röra mig fritt, där Gud är där trivs jag bra.

-Men du planerar att konvertera ?

– Ja det finns en sådan plan men den ligger längre fram i framtiden

http://www.svtplay.se/klipp/1890879/paven-ett-ar

// Irène

PS Det är bara att gratulera Marcus Birro som bara  GÖR , hur SJÄLVKLART som helst dvs ”går i alla möjliga kyrkor och tar nattvard och trivs jättebra med det” !

Man skulle kunna säga att Marcus Birro VÅGAR dvs göra det som i katolska kyrkan anses som JÄTTEFULT dvs äta från det ”andliga smörgåsbordet ” dvs ta för sig och plocka av det som man kyrkligt tycker är godast………..

Det sensationella är att det inte blir någon gängse utryckning från någon katolsk besser-wisser företrädare som får omgivningen att förstå det icke  rumsrena med ett sånt beteende.

Ska bli spännande att se och höra  om Marcus Birro hittar ett bra tillfälle ”längre fram i framtiden” att ”simma över Tibern” …..eller om han insett att han har det som bäst som han har det   dvs kvarstanna som bara ”bekännande och sökande katolik” dvs inomkatolskt redan betraktas som katolik och användas till att  representera katolska kyrkan  utåt och tex hjälpa till att förfasa sig över blivande ärkebiskopen och samtidigt kunna ”gå i alla möjliga kyrkor och ta nattvard och trivas jättebra med det”.

Ty om sanningen ska  fram -vad finns för fördelar att ”simma över Tibern” för någon som  trivs  ”att röra sig fritt mellan olika nattvardsbord ”och samtidigt redan har förmånen att kunna anses som katolik………?

Jag har full förståelse att ”planen att konvertera ligger längre fram i framtiden……..”