Signums enfald mörkar katolska kyrkans mångfald

Gert

Du  länkade häromdagen till en intressant intervju (från 2011) med den katolska teologen Ida Raming som också (illegalt ) låtit viga sig till katolsk präst.

http://www.youtube.com/watch?v=lbQDGr_KgO0

Ljus och mörker på Irland

Jag kollade därefter inledningen till samma program.

http://www.youtube.com/watch?v=aj_JCYCxwY0

Där medverkar den i Tyskland välkände katolske journalisten Matthias Mattusek

och biskop Hans- Jochen Jaschke,  Hamburg

och Nikaolaus Schneider,  talesperson för den protestantiska kyrkan i Tyskland

och den i Tyskland välkända  journalisten Bascha Mika, som lämnat katolska kyrkan.

Jämför den kontinentala frigjordheten och öppenheten – här manifesterad i ett TV program – med klimatet i Stockholms katolska Stift

Att den svensk-katolska instängdheten och det svensk-katolska tunnelseendet kan hållas vid liv beror bla till stor del på att svensk katolska media typ Signum och Katolskt Magasin  ses till att fungera ungefär som media brukar göra i DIKTATURSTATER.

Jag betraktar Stockholms katolska Stift i detta avseende som en diktaturstat.

Jag tycker att du Gert som professionell yrkesjournalist tydligt illustrerar detta i ditt blogginlägg

Signum och konsten att föra läsare bakom ljuset

Utanför Stockholms lilla katolska Stift därute i den världsvida katolska kyrkan pågår i media mycket öppna debatter och diskussioner mellan reformsinnade och traditionssinnade katoliker.

Detta faktum gör Signum och Katolskt Magasin sitt yttersta för att MÖRKA.

Det senaste exemplet är hur Signum VINKLAR informationen kring exkommunikationen av  Martha och Gert Heizer som KV  skrivit om.

http://www.katolskvision.se/blog/?p=13181

Katolska kyrkan sätter en ÄRA i att så fort tillfälle gives alltid lägga etiska aspekter på tingens ordning i sökandet efter SANNING.

Alltså i TEORIN.

I  PRAKTIKEN drar sig inte katolska företrädare för att genom olika manövrar MANIPULERA människor till att se på världen ur det perspektiv som på bästa sätt upprätthåller  den  patriarkala och hierarkiska institutionella katolska världsordningen såsom den vidmakthålls i Vatikanen.

Ute i Europa har katoliker genom öppna debatter som förs i massmedia mellan olika katolska och icke katolska företrädare en god möjlighet att själva bilda sig en uppfattning om tingens ordning genom att själva ges en möjlighet att  GENOMSKÅDA de OÄRLIGA METODER katolsk hierarki inte så sällan använder sig av för att få katolska lekmän  att förbli som OMYNDIGA barn som inte tillåts att  ifrågasätta   sina förmyndares dvs prästers och biskopars auktoritet dvs tolkningsföreträde.

I Stockholms katolska Stift är man LIVRÄDD för  ÖPPENHET då det skulle tvinga BÄ att  ERKÄNNA att katolska kyrkan består av en MÅNGFALD olika KATOLSKA uppfattningar.

Att Katolsk Vision till  Sverige för ca 9 år sedan ”importerade”   Wir sind Kirche –  som  funnits inom katolska kyrkan sedan 1995 – var ett streck i räkningen för Stiftet.  Att i  FÖREBYGGANDE syfte snabbt sätta varningslapp på Katolsk Vision var den ENFALDIGA   nödåtgärd  biskop Anders kunna komma på ……..

// Irène

PS  Kan du föreställa dig biskop Anders plus någon av Signumkillarna ställa upp i ett direktsänt TV program med katolska  och icke-katolska åsiktsmotståndare motsvarande det tyska TV programmet ?



Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *