I Dagens Seglora  skriver jag om

Demokrati och sionism inkompatibla ideologier

// Irène

PS Jag undrar hur det kommer sig att  begreppet SIONISM tycks ha fallit ur vokabulären hos  just samma  skribenter som specialiserat sig på att skriva om  ANTISEMITISM.

Gång på gång  verkar det sammanfalla att samma skribenter som inte  en enda gång i sina  texter om Israel-Palestina konflikten tycks ha behov av att  använda begrepp som  SIONISM har stora behov av att  använda  begrepp som ANTISEMITISM och NYANTISEMITISM.    How come ?

Ett talande exempel är Siewert Öholm och hans  artikel i dagens  Världen Idag

”Media underblåser nyantisemitism”

http://www.varldenidag.se/Inrikeskommentar/2014/08/11/Siewert-Oholm-Media-underblaser-nyantisemitism/

Annat exempel är Stefan Swärd

Hur jag ser på judarna, Israel och den yttersta tiden

Svar på frågor om Israel, judarna, Bibeln m.m.

till vilken  Bengt Malmgren refererar  så ofta han kan och till vilken jag därför ställt frågan vad han tror är orsaken till  att begreppet SIONISM tycks ha fallit ur vokabulären hos  vissa skribenter…..

http://bengtmalmgren.wordpress.com/2014/08/09/judarna-staten-israel-och-kyrkan/

En annan specialist på ANTISEMITISM  som jag aldrig hört använda begreppet SIONISM är Isaac Bachman,  regeringen Netanyahus språkrör i Sverige.

Lyssna när  parlamentsledamoten David Norris talar UR HJÄRTAT i irländska parlamentet

https://www.youtube.com/watch?v=9MjCqAeWhoE

David Norris talar bla om att det är Israel som skapat Hamas genom att splittra Fatah. David Norris påtalar att Netanyahu kränker allt vad judendom står för när det gäller respekt för liv. Judendomen säger ”Att rädda ett liv är att rädda hela universum”.