Ulf Ekmans avbön under galgen

”Vi har viss vana av att få motiven ifrågasatta”, sager Ulf Ekman

Ulf Ekman i Världen Idag och DAGEN

”Brustit i information, men inte i intention”

”Den senaste tiden har pensionsavtalen på Livets ord varit föremål för diskussion. För Världen idag berättar nu Ulf Ekman om sin syn på avtalen och om de reaktioner han och hustrun Birgitta mött efter den senaste tidens skriverier.”

”Ulf Ekman medger att han och hustrun Birgitta dröjde med att tala om för styrelsen att de avsåg att avstå från den extra ersättningen. Han skyller detta på att de inte ”kom till skott”. Det ber han om ursäkt för.”

”– Det var ju en rejäl virvelvind omkring konversionen och jag hade dessutom sviter av min överansträngning, så vi missade det. Det föll bort.”

”När vi kom hem från utlandsvistelse och såg att pengarna hade fortsatt att betalas ut kontaktade vi Livets ord och betalade tillbaka allt.”

http://www.varldenidag.se/nyhet/2014/12/22/Brustit-i-information-men-inte-i-intention/

http://www.dagen.se/ulf-ekman-vi-har-betalat-tillbaka-allt-1.307054

Fullt förståeligt  att Bengt Malmgren undviker att skriva om Ulf Ekmans avbön.   Bengt Malmgren brukar i vanliga fall kommentera allt som i media rör Ulf Ekman.   När det gällde medias kritik av Ulf Ekmans  pensionsavtal  med Livets Ord var Bengt snabbt ute och twittrade till Ulf Ekmans försvar.

”Föredömlig klarhet och transparens från Livets Ord. Anmärkningsvärt dålig källkontroll från pressen. ”

Ulf Ekman oskyldig …..vit som ett lamm…..allt är medias fel  …….det var vad Bengt Malmgren förkunnade och pekade  ut Katolsk Vision och Alethea på sin blogg som  ”konspiratörer.”

”Till sist noterar jag att bloggen aletheia.se fortsätter med spekulationer och konspirationsteorier. För dem verkar det som ett axiom att styrelsen ljuger. Katolsk vision verkar haka på lite i samma anda. Det är ett sätt att tala illa om varandra som jag inte tycker anstår kristna bröder och systrar. Har man något emot varandra går det också att framföra med saklighet och respekt.”

https://bengtmalmgren.wordpress.com/2014/12/02/livets-ord-akt-3-pensionerna/

Det är klart att det mot bakgrund av Ulf Ekmans avbön nu blir lite pinsamt för Bengt Malmgren………men Bengt vet vad som i det läget ”anstår kristna bröder och systrar”……..dvs ligga lite lågt ……..och ta det säkra före det osäkra……som tex att ägna sig åt julhälsningar…..

// Irène

PS ”Inte komma till skott”……….”rejäl virvelvind”……”överansträngning”……..Ingen kan anklaga Ulf Ekman för att han inte lyckats hitta på  lika eleganta som vattentäta ursäkter…………..som absolut går  hem……

Nej, det har inte funnits någon ambition att hemlighålla det här. Det har varit icke-offentligt, men det har inte varit hemligt i bemärkelsen att vi har försökt dölja något. Vi har säkert brustit i information, men inte i intention.”

Också mycket elegant formulerat !

Inte ett ljud om Livets ords vd och styrelseordförande sonen Jonathans uttalande ” att ersättningen motiverats av att föräldrarna och de andra i styrelsen lidit av den förföljelse de fått utstå som företrädare för församlingen.”

Jonathan Ekman ska enligt Alethea  ”ta time out från Livets Ord”  under det kommande året ……….

”Utifrån information från olika källor tyder mycket på att Jonathan Ekman själv inte önskade detta, utan att han mer eller mindre tvingats bort från sina uppdrag i Livets Ords olika verksamheter där han varit engagerad.”

http://aletheia.se/2014/12/20/jonathan-ekman-tar-ett-ars-paus-och-robert-ekh-avgar-fran-livets-ord-styrelse/

Ulf Ekman negligerats trots att han tydligt sade ifrån

Ett lyckat pensionsavtal får ”det kristna livet att blomstra och levas ut ännu mer, ännu fullare.”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ulf Ekmans avbön under galgen

  1. Tony Malmqvist skriver:

    Själv blev jag inte ett dugg förvånad när Bengt Malmgren rusade ut till Ulf Ekmans försvar. Dom är ju rätt så tajta vänner sen en tid tillbaks.
    Vad det beträffar behandlingen av aletheia, både från Ulf Ekman, Bengt Malmgren med flera är den så fruktansvärt undermålig att man nästa mår illa.
    I flera års tid skrev och avslöjade aletheia saker som övrig kristen media, medvetet försökte tysta ner. Av Ulf Ekman blev de anklagade att vara direkt hämtade från underjorden. Den kristna tidningen häcklade dom. Allt som aletheia skrev var bluff och båg. Men så… Har då aletheia fått någon som helst ursäkt för alla plumpa påhopp? Svaret är nej, och det lär säkert inte komma någon heller med största sannolikhet
    Läs gärna mer här.

    http://slowtrainiscoming.wordpress.com

  2. Irène Nordgren skriver:

    Tony

    Alethea har och har haft en viktig uppgift att hålla koll på Ulf Ekman. Nu ligger ansvaret också på oss reformkatoliker som anser oss tillhöra den världsvida katolska kyrkan och inte främst sekten Stockholms katolska Stift där biskop Anders alltid visat större gemenskap med Ulf Ekman än med sina katolska medlemmar som vågat sig på att i Stiftet offentligt uttrycka vad miljontals katoliker i andra katolska stift under andra katolska biskopar tillåts uttrycka i det offentliga rummet utan att få smäll på fingrarna som omyndiga barn.

    För mig känns det viktigt att understryka att hur mycket jag än uppskattar Alethea när det gäller arbetet att bevaka Ulf Ekman så måste jag också tyvärr understryka att när det gäller inställning, åsikter och värderingar i frågan kring Israel och Palestina så tar jag kraftigt avstånd från Alethea och de värderingar som deras bevakning av konflikten ger uttryck för.

    // Irène

  3. Irène Nordgren skriver:

    Dagen före julafton meddelade UNT

    ”Livets Ord anmäls för ”oegentligheter””

    ”Livets Ords ekonomi måste skötas av en extern god man. Det hävdar ett antal tidigare och nuvarande medlemmar i en anmälan till länsstyrelsen.”

    ” I stället har det skapats ett A-lag runt familjen Ekman med höga löner och förmåner, och ett B-lag med låga löner och ingen tjänstepension”

    ”Enligt anmälan har ledningen, i synnerhet familjen Ekman, på en rad sätt fattat beslut under åren som ”berikar dem själva på ett sätt som dränerar verksamheten”. Det här har skett i sådan omfattning att länsstyrelsen skyndsamt bör tillsätta en god man för att förvalta verksamheten, menar anmälarna.”

    ”Som exempel lyfts de pensionsavtal som UNT nyligen avslöjade fram, men även andra förhållanden. Exempelvis framgår av materialet att Ulf Ekman son Jonathan Ekman, vd och styrelseordföranden i Livets Ord under flera år, haft förmåner från Livets Ord under sin studietid i USA, som tillgång till bil och traktamenten. ”

    http://www.unt.se/uppland/uppsala/livets-ord-anmals-for-oegentligheter-3526267.aspx

    // Irène

    PS Att Livets Ord anmäls för ”oegentligheter” som skett under Ulf Ekmans tid som styrande är ingen nyhet som Världen Idag tycker är värd att uppmärkamma.

    Naturligtvis inte heller Ulf Ekmans försvarsadvokat Bengt Malmgren som en gång för alla förkunnat ”Föredömlig klarhet och transparens från Livets Ord. Anmärkningsvärt dålig källkontroll från pressen. ”

    Och Ulf Ekman själv anser nog att det är synnerligen dålig timing att just nu fortsätta att gräva i det förgångna ………så olämpligt …….nu när Ulf Ekman ska hålla retreat på Berget ”som Kristus” ……ursäkta……. jag menar ”I Kristus, med Kristus, genom Kristus”.

    http://ulfekman.nu/2014/10/23/retreat-pa-berget-rattvik/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *