”Ulf Ekman får full ersättning – trots utträde”

”Livets ord-grundaren Ulf Ekman lämnade församlingen, blev katolik och bad om ursäkt. Ändå kommer han få i princip full lön resten av sitt liv. Något som upprör medlemmar, skriver Upsala nya tidning.”

http://www.svt.se/nyheter/sverige/ulf-ekman-far-full-ersattning-trots-uttrade

Världen Idag  låtsas som det regnar ……..där har man ju fullt upp med att dagligen ha så mycket annat att kritisera…….

MEN

Heder åt Elisabeth Sandlund som i DAGENS  ledare inte drar sig för att klart och tydligt ta avstånd

”Ulf Ekman måste omedelbart tar initiativ till en omförhandling av pensionsvillkoren så att de hamnar på en rimlig nivå, skriver Elisabeth Sandlund.”

”Det är inte märkligt att känslan av svek förstärks när omfattningen av pensionsavtalen nu nått offentligheten. Av den information som publicerats hittills tycks slutsatsen kunna dras att stora summor avsatts till pensionsförsäkringar och att det därutöver finns en garanti för att den i svenska kristna sammanhang höga månadslönen på 49 000 kronor ska utgå i ytterligare elva år för att därefter i viss mån trappas ned. Det är bara att ta fram miniräknaren och multiplicera fram de mångmiljonbelopp det handlar om.”

”När det gäller vår ekonomi har vi levt av tro hela livet så det är klart att Herren kommer att ta hand om oss.” Så svarade Ulf Ekman när frågan ”Funderade du mycket på vilka effekter beslutet att konvertera skulle få på din försörjning och din familj?” ställdes i en intervju i brittiska Catholic Herald i april i år, några veckor efter att han tillkännagivit att han och hustrun Birgitta beslutat ta steget över till den katolska kyrkan. Nu visar det sig att det i själva verket är Livets ords medlemmar som garanterar att paret Ekman livet ut kan räkna med att leva på en komfortabel ekonomisk nivå genom ett pensionsavtal som även i andra samhällssektorer skulle få ögonbryn att höjas.”

http://www.dagen.se/ledare/finns-bara-en-utv%C3%A4g-f%C3%B6r-livets-ord-1.302029

// Irène

PS   Pensionsersättningen tycks också vara plåster på såren för sveda och värk …….

”Livets ords vd och styrelseordförande Jonathan Ekman, son till Ulf och Birgitta, ska enligt uppgift till UNT under församlingsmötet ha sagt att ersättningen motiverats av att föräldrarna och de andra i styrelsen lidit av den förföljelse de fått utstå som företrädare för församlingen.”

http://www.dagen.se/livets-ord-betalar-livsl%C3%A5ng-ers%C3%A4ttning-till-paret-ekman-1.301904

Läser på   Aletheia -Blogg & Tankesmedja

”Ulf Ekman och den inre kretsen fick feta pensionsavtal”

http://aletheia.se/2014/11/25/ulf-ekman-och-den-inre-kretsen-fick-feta-pensionsavtal/

Ulf Ekman – det KRISTNA-MÅ-BRA-LIVETS  apostel  i Sverige – skriver på sin blogg

”Det känns som att det underbara kristna liv jag fått nåden att leva i så många år nu kan ytterligare blomstra och levas ut ännu mer , ännu fullare , och det är jag så glad för. Det är så mycket att lära känna och insamlandet har bara börjat.”

http://ulfekman.nu/2014/11/20/en-tid-att-samla-in/