Ett lyckat pensionsavtal får ”det kristna livet att blomstra och levas ut ännu mer, ännu fullare.”

”Ulf Ekman får full ersättning – trots utträde”

”Livets ord-grundaren Ulf Ekman lämnade församlingen, blev katolik och bad om ursäkt. Ändå kommer han få i princip full lön resten av sitt liv. Något som upprör medlemmar, skriver Upsala nya tidning.”

http://www.svt.se/nyheter/sverige/ulf-ekman-far-full-ersattning-trots-uttrade

Världen Idag  låtsas som det regnar ……..där har man ju fullt upp med att dagligen ha så mycket annat att kritisera…….

MEN

Heder åt Elisabeth Sandlund som i DAGENS  ledare inte drar sig för att klart och tydligt ta avstånd

”Ulf Ekman måste omedelbart tar initiativ till en omförhandling av pensionsvillkoren så att de hamnar på en rimlig nivå, skriver Elisabeth Sandlund.”

”Det är inte märkligt att känslan av svek förstärks när omfattningen av pensionsavtalen nu nått offentligheten. Av den information som publicerats hittills tycks slutsatsen kunna dras att stora summor avsatts till pensionsförsäkringar och att det därutöver finns en garanti för att den i svenska kristna sammanhang höga månadslönen på 49 000 kronor ska utgå i ytterligare elva år för att därefter i viss mån trappas ned. Det är bara att ta fram miniräknaren och multiplicera fram de mångmiljonbelopp det handlar om.”

”När det gäller vår ekonomi har vi levt av tro hela livet så det är klart att Herren kommer att ta hand om oss.” Så svarade Ulf Ekman när frågan ”Funderade du mycket på vilka effekter beslutet att konvertera skulle få på din försörjning och din familj?” ställdes i en intervju i brittiska Catholic Herald i april i år, några veckor efter att han tillkännagivit att han och hustrun Birgitta beslutat ta steget över till den katolska kyrkan. Nu visar det sig att det i själva verket är Livets ords medlemmar som garanterar att paret Ekman livet ut kan räkna med att leva på en komfortabel ekonomisk nivå genom ett pensionsavtal som även i andra samhällssektorer skulle få ögonbryn att höjas.”

http://www.dagen.se/ledare/finns-bara-en-utv%C3%A4g-f%C3%B6r-livets-ord-1.302029

// Irène

PS   Pensionsersättningen tycks också vara plåster på såren för sveda och värk …….

”Livets ords vd och styrelseordförande Jonathan Ekman, son till Ulf och Birgitta, ska enligt uppgift till UNT under församlingsmötet ha sagt att ersättningen motiverats av att föräldrarna och de andra i styrelsen lidit av den förföljelse de fått utstå som företrädare för församlingen.”

http://www.dagen.se/livets-ord-betalar-livsl%C3%A5ng-ers%C3%A4ttning-till-paret-ekman-1.301904

Läser på   Aletheia -Blogg & Tankesmedja

”Ulf Ekman och den inre kretsen fick feta pensionsavtal”

http://aletheia.se/2014/11/25/ulf-ekman-och-den-inre-kretsen-fick-feta-pensionsavtal/

Ulf Ekman – det KRISTNA-MÅ-BRA-LIVETS  apostel  i Sverige – skriver på sin blogg

”Det känns som att det underbara kristna liv jag fått nåden att leva i så många år nu kan ytterligare blomstra och levas ut ännu mer , ännu fullare , och det är jag så glad för. Det är så mycket att lära känna och insamlandet har bara börjat.”

http://ulfekman.nu/2014/11/20/en-tid-att-samla-in/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

19 svar på Ett lyckat pensionsavtal får ”det kristna livet att blomstra och levas ut ännu mer, ännu fullare.”

  1. Irène Nordgren skriver:

    Elisabeth Sandlund skriver ny ledare

    ”Helt rätt beslut av paret Ekman. Men därmed är inte alla frågetecken uträtade, skriver Elisabeth Sandlund.”

    ”Enligt ett pressmeddelande från Livets ord sent på fredagseftermiddagen är det som borde göras redan gjort. Kort efter konversionen till katolska kyrkan i våras valde Ulf och Birgitta Ekman att avstå från de extra förmånerna – mellanskillnaden mellan pension och slutlön – och avser heller inte att i framtiden göra några ekonomiska anspråk med hänvisning till avtalet, heter det.

    Helt rätt beslut av paret Ekman. Men därmed är inte alla frågetecken uträtade. Det finns församlingsmedlemmar som under lång tid ställt frågor om pensionsavtalet utan att få svar. Den information som gavs på församlingsmötet, kan inte ha varit tillräcklig tydlig när det gäller Ekmans villkor eftersom den gav upphov till en artikel i UNT med helt annat innehåll. Och trots att Livets ord bestämt hävdar att uppgifterna är felaktiga och pensionsavtalet överspelat dröjde det dygn (i UNT:s fall) och åtskilliga timmar (i Dagens) innan detta klargjordes.”

    http://www.dagen.se/ledare/alla-fr%C3%A5getecken-%C3%A4r-inte-utr%C3%A4tade-1.302110

    Uppsala Nya Tidning skriver

    ”Enligt uppgifter till UNT ska Jonathan Ekman, som också är son till Ulf och Birgitta, under församlingsmötet ha sagt att ersättningen motiveras av den förföljelse som makarna Ekman fått utstå som företrädare för församlingen. Det är dock ett uttalande som han på fredagen inte vill kommentera.
    – Vad jag sa på mötet vill jag inte kommentera. Det jag kan säga är att det kom upp frågor om det här avtalet i allmänhet och å svarade vi på dessa frågor. Vi pratade inte om en konkret person då.

    Inte heller i mail till UNT har du dementerat att Ulf och Birgitta Ekman har fått den här ersättningen?
    – Jag varken bekräftade eller dementerade. Jag hade inga kommentarer på frågan.”

    http://www.unt.se/uppland/uppsala/livets-ord-dementerar-hog-pension-3488941.aspx

    // Irène

    PS Stiftelsen Livets Ord har så pass bra insynsskydd så det är svårkontrollerat för media OM och i så fall NÄR ”felaktigheter” rättats till …….särskilt som pensionsavtalet enligt sonen, VD och styrelseordförande Jonathan Ekman också skulle ses som ersättning för ”förföljelse”……men vad Jonathan Ekman sagt och inte sagt det vill han nu inte längre kommentera …….och det är ju fullt förståeligt mot bakgrund av att Jonathan tycks ha gjort vad han kunnat för att pappa ska få den ersättning han är värd efter all förföljelse ……

    Förgäves….

    Det luktar gravad hund ………

  2. Tony Malmqvist skriver:

    Skulle det vara att leva av tro med två sammanlagda inkomster på 100 000:-/mån ?
    Ulf Ekmans definition av att leva av tro är minst sagt fantasirik. Man tar sig för pannan.

  3. Irène Nordgren skriver:

    Tony

    Det går inte lika lätt att glassa fram som egenföretagare i bibelbranchen i Sverige som i USA där Ulf Ekman gått i bibelskola hos Kenneth Hagin och anammat den amerikanska väloljade munsvadan som ett led i hela bibelkonceptet.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Kenneth_E._Hagin

    Det går inte heller hem lika bra med bibelglitter och bibelglamour i Sverige som i USA där man kan shoppa loss ordentligt på hemsidan för Kenneth Hagins Ministries.

    http://www.rhema.org/

    Ulf Ekman och Livets Ords medlemmar har gärna också låtit sig inspireras av olika ledare för asiatiska MEGAKYRKOR som inbjudits till Sverige utan att på minsta sätt störas av att dessa ledare stått åtalade för skattefiffel och förskingring.

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=10059

    Hade inte omgivningen protesterat vilt inom och utom Livets Ord skulle Ulf Ekman utan några som helst betänkligheter sett till att få ut mesta möjliga pensionsavtal.

    Ty som jag skrev ”Ett lyckat pensionsavtal får ”det kristna livet att blomstra och levas ut ännu mer, ännu fullare.””

    // Irène

  4. Agneta Sofiadotter skriver:

    Tony

    Intressant att läsa om vad du skriver om U.E.
    Till er andra …om ni klickar på länken under Tony’s namn så kommer ni dit… att läsa.

    Ja, jag anar alltid ugglor i mossen när någon blir upphöjd av religiösa människor som befinner sig i sektliknande sammanhang. Människor är farliga djur i flock.

    Problemet är att i Sverige är vi så okunniga om gruppsykologi o det är i sig farligt. Katolska kyrkan är en organisation som älskar fjäsk o dess motsats: mobbning. Perfekt grogrund för listiga personer.

    Agneta

  5. Irène Nordgren skriver:

    Elisabeth Sandlund i ny ledare DAGEN

    ”Frågorna måste tas på stort allvar. Livets ord utmanar medlemmarnas förtroende”

    ”Tills klara bevis presenteras kommer misstanken om att det handlar om en efterhandskonstruktion – ett vackrare ord för osanning – att hänga kvar. Att yttre betraktare reser frågetecken är en sak. Betydligt värre är om medlemmarna själva känner minsta tvivel om vad som hänt och om hur framtiden ser ut.”

    ”Alldeles oavsett paret Ekmans agerande är de pensionsavtal vars existens har bekräftats uppseendeväckande. Det hade de varit i ett kommersiellt företag och det är de än mer i ett kristet sammanhang, inte minst därför att det är styrelsens medlemmar som själv beviljat sig förmånerna.”

    ”Vilken är Dagens roll? Ja, inte är det att gnugga händerna i belåtenhet över att ett viktigt kristet sammanhang har fått bekymmer eller att falla tillbaka i en onyanserad kritik av Trosrörelsen som sådan.
    Vårt publicistiska ansvar är att så långt möjligt klargöra och analysera vad som hittills hänt och vad som sker nu, att ge utrymme för den oro som församlingsmedlemmar känner men också för de svar som ledningen är villig att ge. Det är vår enda ambition.”

    http://www.dagen.se/ledare/fr%C3%A5gorna-m%C3%A5ste-tas-p%C3%A5-stort-allvar-1.302479

    // Irène

    PS ”Misstanke om efterhandskonstruktion” ………..ja den kvarstår.

    Att göra dygd av nödvändighet brukar snabbt genomskådas.

  6. Irène Nordgren skriver:

    Hallå Bengt

    Livets Ords egen VD och styrelseordförande Jonathan Ekman erkänner ”Vi har delvis oss själva att skylla” ”information från Livets ords sida hade kunnat vara bättre.”

    http://www.dagen.se/vi-har-delvis-oss-sj%C3%A4lva-att-skylla-1.302133

    Om det är något media varit överens om så är det oklarheter och bristande transparans.

    Vet inte om du tar det som en komplimang eller pinsamhet att du lyfts fram i Dagen för din avvikande uppfattning?

    ”Bengt Malmgren, läkare, katolik och debattör skriver på Twitter: ”Föredömlig klarhet o transparens från LivetsOrd om pensioner. Anmärkningsvärt dålig källkontroll från pressen.””

    http://www.dagen.se/livets-ord-medlem-f%C3%B6rtroendet-%C3%A4r-f%C3%B6rbrukat-1.302228

    Din vänskap med Ulf Ekman blir i detta sammanhang en tydlig illustration till hur lätt det är att låta personliga preferenser gå före saklighet och ärlighet.

    Undrar om du i efterhand erkänner att det var att ta i att tala om ”Föredömlig klarhet o transparens”…….?
    Alla utom du tycks vara medvetna om att ”källkontroll” av insynsskyddade STYRELSER inte låter sig göras.

    // Irène

  7. Den plötsliga dementin tycks vara svårt för medlemmar att smälta [tro på]. Jonathan Ekman talar ju emot sig själv här på ett mycket märkligt sätt. Ena dagen bekräftar han uppgifterna – andra dagen dementerar han dem. Inte lätt att hålla tungan rätt i mun när den lite mer slipade pappa Ulf lämnat skeppet.

    Men vi har fått tag på mail-korr från en medlem som visar att han ljuger. Antingen initialt eller i dementin, men det kvittar vilket – inget är ok ur ett kristet perspektiv:

    http://aletheia.se/2014/12/02/lognaktiga-ord-pa-livets-ord-jonathan-ekman-avslojad-i-internmail/

    I övrigt skriver jag under din kommentar till Bengt: ”Din vänskap med Ulf Ekman blir i detta sammanhang en tydlig illustration till hur lätt det är att låta personliga preferenser gå före saklighet och ärlighet.

    Undrar om du i efterhand erkänner att det var att ta i att tala om ”Föredömlig klarhet o transparens”…….?
    Alla utom du tycks vara medvetna om att ”källkontroll” av insynsskyddade STYRELSER inte låter sig göras.”

    mvh
    Daniel

  8. Irène Nordgren skriver:

    Utifrån tekniskt missöde raderades Aletheias kommentarer men har nu återställts.

    // Irène

  9. Agneta Sofiadotter skriver:

    Irene alla

    När man läser länken som Daniel klistrat in så slås man av många obehagliga verkligheter. Ingen större skillnad mellan Livets Ords policy ang pensioner o storföretagens avgångsersättningar o bonustänkande. Det står även att en del i församlingen känt att det har blivit ett öppnare o mer frispråkigt klimat i församlingen sedan Ekmans lämnade o blev katoliker.

    Jaha o det är klart att Ekmans tas emot med öppna armar från katolska kyrkan…de får ju in en man med pondus som kan få deras medlemmar att hysa beundran för hans kristna erfarenhet o de har fått in en man vars närvaro får andra människor att hålla tyst. Ett fåtal sådana män i kyrkan o hundratals kvinnor ler oroligt men till synes som det sig bör…..väldans fromt.

    Suck, Agneta

  10. Agneta Sofiadotter: Skriver som bekant för en del på en sajt som många stämplar som ”anti-katolsk”. De som känner skribenterna vet dock att vi inte är anti-katoliker, utan ifrågasätter många av Katolska Kyrkans läror, dogmer och anspråk, inte hängivna katoliker, varav många mina vänner. Vi ifrågasätter minst lika mycket i de egna (protestantiska) sammanhangen.

    Det få vet är att vi bakom kulisserna faktiskt arbetade hand i hand med en rad katoliker och evangeliskt troende med att Ekman skulle gå igenom en botgöringsprocess INNAN han upptogs i Katolska Kyrkan. Hela projektet nådde ända upp till Arborelius som visade sig vara närmare paret Ekman än vi trott och anat.

    Hela projektet rann ut i sanden när Ekman lyckades få in sin högra arm, Robert Ekh i arbetsgruppen som genast övertygade er (Katolska Kyrkans) högsta ledning att detta inte var så viktigt och att inget fanns att göra bot för.

    Synd. Hade er biskop tagit detta på allvar hade han väntat några år med att uppta Ulf och Birgitta i RKK. men precis som du belyser tror jag man från katolskt håll upplever att man tagit in en ”Zlatan” i laget som blir bra PR för RKK i olika sammanhang med sitt kontaktnät.

    Nu är han ert problem, men det säger jag inte med skadeglädje utan med sorg. Det finns många inom RKK som förstår att man släppt in en varg i flocken, ända upp till vissa av Jesuiterna i Uppsala, men det hjälps inte när paret Ekman fångat (manipulerat?) Arborelius hjärta.

    /Daniel

  11. Agneta Sofiadotter skriver:

    Daniel,

    Det är bra att du skriver rakt ut vad som gäller, det gillar jag! Sverige är ett land där man hymlar artigt o brummar lagomt men innan man vet ordet av så finns det rasister i ledet o en dag kanske nazister i regeringen. Irene har också varit en som skriver ut ordentligt vad som gäller o jag tror mig också ha gjort det när det gäller missförhållanden i församlingar. På sätt o vis tvingas vi att vara så pass raka som vi är eftersom det finns krafter som alltid lyckas lägga på locket o ett sådant försök var o är ju vår biskops eftersom han lät på Biskopsämbetets hemsida förklara offentligt att vi inte ska bli bemött som katoliker, vi i Katolsk Vision. Nu finns det ”Vi är Kyrka” o en del av oss är även med där men jag tror att KV kommer alltid att vara pestsmittat på grund av vår frispråkighet. ”Väks -Vi är Kyrka”kommer naturligtvis att få ett annat bemötande, dylikt har man lärt sig av livet s.a.s.

    Jag känner biskop Anders, de få gånger jag mött honom, som en snäll o from man men snällhet kan utnyttjas o manipuleras o snällhet blir då i slutändan inte längre snällhet. Att inte ta bort uttalandet om oss är inte bra. För alla kristna/katoliker. Att ta in Ekmans utan eftertanke är inte heller bra.

    Menar du att Ekmans inte genomgick en generalbikt med ev. botgöring innan upptagning?
    Vaddå…”fanns inget att göra bor för”…det är ju fullständigt galet. Klart att det fanns om man inte är helgon. Bara det faktum att man vill bli helgon är ju något man bör bota för.

    Det skulle förvåna mig dock… fast jag vet att människor som har fina titlar o gifta i flera ”äktenskap” kan få äktenskap lätt annullerade pga sin pondus o viktighet för kyrkan samt att vissa homosexuella får bli katoliker utan tillsägelse att leva i celibat med sin partner medan andra får inte ens bli katoliker.

    Trots detta…ju rakare man är …desto fler läser vad man skriver. Det tror jag.

    Agneta

  12. Agneta:

    Vad jag förstår fick Ekman lite utav en gräddfil in i RKK, men så har han ju kontakter ända ner i Vatikanen också. Har inte konkreta belägg för följande, men det är inte alls omöjligt att Arborelius i sin tur inte hade något större val v.g. att förhala upptagningen. Alltså att han fått ”order” från högre ort att omgående ta in paret Ekman.

    Om minnet inte sviker var det självaste Signums chefredaktör Ulf Jonsson som körde trosundervisningen med paret Ekman men huruvida de slapp ”generalbikt med ev. botgöring” kan jag inte svara på eftersom jag inte är insatt i vad exakt det innebär.

    Ev. var tanken att det skulle ingå i just detta att göra upp med alla sargade medlemmar och ex medlemmar han lämnar i kölvattnet av sin 30 åriga framfart (eller åtminstone försöka). Han gav ju någon diffus ursäkt i sina memoarer. Måhända sågs detta som nog.

    Arbetsgruppen ville i alla fall mera och var en riktig kraftansträngning från flera håll, men som sagt – föll pladdask när Robert Ekh som säkert själv redan konverterat eller snart gjort det, lade sig i.

    Trots allt detta så är jag inte säker på att Ekman får en spikrak karriär inom RKK eftersom ni trots allt nu och då har lite mer officiella ”kontrollmekanismer” att förhålla sig till än vi evangelikaler har. Givetvis på gott och ont, men i fallet Ekman har han ju tidigare inte haft någon högre än sig själv att tillgå i olika frågor då han tidigt utsåg sig själv till någon slags överapostel ”Senior Apostle”.

    På så vis är jag måhända glad över att ni fåt överta honom.

    Intressant att höra att ni åkt på ett sådant motstånd inom RKK i Sverige. Det visste jag inte. Sajten jag är med att driva har liknande status på vår hörna av kristenheten. Lite komiskt med denna kontakt måhända 🙂

    Jo, Arborelius förefaller lite naiv och godtrogen. Med rätt människor runt omkring honom behöver det inte vara en last – men det förefaller vara det som det ser ut nu.

    mvh
    Daniel

  13. Irène Nordgren skriver:

    Daniel

    ”Intressant att höra att ni åkt på ett sådant motstånd inom RKK i Sverige. Det visste jag inte. ”

    FYI

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Katolsk_Vision#cite_note-1

    ”7 december 2005
    Vänd om till kyrkans tro!
    Av H.H. biskop Anders Arborelius, O.C.D.

    Katolsk vision är inte representativ för vare sig katolsk tro eller katolska lekmän. Dess medlemmar bör ompröva sin ståndpunkt. Biskopen vädjar faderligt till dem. ”

    https://web.archive.org/web/20100813191048/http://www.kristkonung.se/nova1205gelotteetepiscopus.html

    ”2009-09-08

    Återigen ser jag mig tvungen att påpeka att ”Katolsk Vision” på intet sätt återspeglar det som är den Katolska kyrkans tro och att man inte har något bemyndigande att kalla sig ”katolsk”.

    https://web.archive.org/web/20111109130640/http://www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/102/1/?item=art_art-s1/94&group=art_art_grp-s1/1

    På WIKIPEDIA om biskop Anders Arborelius

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Arborelius

    stod tidigare flera rader om Katolsk Vision, men det var ju under B16 tid.

    Nu med Franciskus som påve har biskop Anders för säkerhets skull tyckt det var bäst att radera att han inte tycker att KV Manifest har bemyndigande att kalla sig katolskt ……
    Idag diskuteras ju alla KV Manifestfrågor öppet och det blåser lite nya vindar …….och då kan ju biskop Anders passa på att vända kappan …….Men tro för den sakens skull inte att biskop Anders skulle ha ödmjukhet nog att på sin hemsida offentligt upphäva sin VÄND OM varning !

    Biskop Anders är HERDEN som väljer vilka får han vill ha med i flocken och vilka han ratar!

    Samtidigt som biskop Anders medverkade till att KV blev allmänt villebråd på sociala media så frotterade han sig med Ulf Ekman och bredde ut röda mattan åt honom in till katolska kyrkan….

    // Irène

  14. Anneli Magnusson skriver:

    Daniel,
    Nej riktigt lika lätt för Ulf Ekman att köra sitt eget race blir det inte i Katolska kyrkan. Den har en mycket hierarkisk uppbyggnad där präster som lever i celibat har makten.
    Min gissning är att Ulf Ekman istället satsar på att försöka styra från kulisserna. Om han lyckas beror tror jag mycket på hur påven lyckas med det förändringsarbete han inlett mot sådant som korruption och maktmissbruk. Som Iréne påpekar har nyordningen redan påverkat även Stockholms katolska stift.
    Anneli

  15. Irène / Anneli: Ironiskt nog tror jag det var den konservativa falangen inom RKK som lockade fam Ekman, med tanke på det många anser vara ”förfall” och ”liberalteologi” i de egna leden, exempelvis SvK.

    Lagom till deras konvertering får ni en påve som förefaller vara mer liberal än någon tidigare och mån om reformationer och förändring (kanske vad ni vill också?). Så i sin tid är det inte omöjligt att han engagerar sig i någon konservativ del av RKK, om han nu inte redan har det.

    V.g. att styra bakom kulisserna som du nämner Anneli är ju detta Ekmans specialité. Båda kristna dagstidningar och en rad ”kändisbloggare” inkl ”er egen” Bengt Malmgren har ju länge ätit ur handen på Ulf. Att Arborelius själv i viss mån fanns med i denna skara hade jag dock inte räknat med.

    mvh
    D

  16. Irène Nordgren skriver:

    Daniel

    ”Att Arborelius själv i viss mån fanns med i denna skara hade jag dock inte räknat med.”

    Märkligt att du missat detta uppenbara faktum. Biskop Anders har ju offentligt setts knäböjande sida vid sida med Ulf E, suttit i Ulf E talkshow, deltagit i Enhetens Kyrka som Ulf E varit med och sponsrat mm.

    Redan för många år sedan beskrev jag hur skicklig entreprenören Ulf Ekman är som till och med lyckats sälja in sig på katolska biskopsämbetet. Jag skrev om Ulf Ekman som en Ingvar Kamprad inom bibelbranchen med internationell utbredning.
    Som ni själva på Alethea konstaterat så krävde Ulf Ekman att Livets Ords produkter skulle vara identiska överallt där de försåldes – även i Ukraina / Donetsk. Ungefär som Ikeas bokhyllan Billy….

    // Irène

    PS Och nu ska Ulf Ekman hålla retreat på Berget

    ”Om Berget”

    ”Verksamheten bedrivs på kristen grund. Målsättningen är att verka för andlig fördjupning och kyrkans enhet. Medarbetarna har sin bakgrund i olika kyrkor och samfund. Retreat- och kursledare kommer från olika kristna traditioner.”

    http://www.berget.se/om_berget

    Eftersom Ulf Ekman har sin bakgrund i katolska kyrkan så är det förmodligen som katolik han är retreatledare……. eller det kanske – utifrån rubriken på sin retreat -inte spelar någon större roll hur Ulf Ekman benämner sig själv ……Ulf Ekman kommer att tala ”I KRISTUS, MED KRISTUS, GENOM KRISTUS”.

    Med andra ord nästan ”SOM KRISTUS” ……..

    http://www.berget.se/program/visa/i_kristus_med_kristus_genom_kristus

    // Irène

  17. Anneli Magnusson skriver:

    Daniel,
    Detta är kanske inte rätt forum, men jag vill ändå ställa frågan om vad som hänt med Livets Ord sedan paret Ekman försvann? Ulf Ekman styrde ju med järnhand under många år så vitt jag förstått.
    Jag tror också att Ulf Ekman lierar sig med de konservativa grupperingarna i Katolska kyrkan och jag är oroad över att vi fått en så dokumenterat manipulativ person i våra led. Sedan är säkert Franciskus en missräkning för honom 🙂
    Anneli

  18. Tony Malmqvist skriver:

    Anneli. Ja, nog styr Ulf Ekman bakom kulisserna alltid, tydligen gör han det otroligt nog även på SvT.
    Blev inte så lite förvånad när jag såg han dyka upp i rutan häromveckan i en Tv-sänd predikan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *