Kardinal Schönborn : ”Det är smärtsamt att konstatera att vi män ibland är mycket orättvisa”

Kardinal Schönborn påminde  under gårdagens påskmässa i Wiens Stefanskatedral  om kvinnornas roll i påskberättelsen……om kvinnorna som var de första att möta Jesus efter uppståndelsen……..om kvinnorna som glömts bort….

Kardinal Schönborn   menade  att  påskberättelsen bjuder oss att tacka dessa kvinnor för deras vittnesmål och deras trofasthet och kärlek till Jesus och hur  evangelierna och apostlarna glömt bort dessa kvinnor………om hur successivt  vittnesmålen om  Jesu uppståndelse knyts till Petrus utan att kvinnorna nämns .

Kardinal Schönborn : ”Det är smärtsamt att konstatera att vi män ibland är mycket orättvisa”

http://wien.orf.at/news/stories/2703665/

// Irène

PS  Bättre (2000 år) sent än aldrig …….

Och om jag förstått saken rätt så var det också till en kvinna……hon vid Sykars brunn…. som Jesus först anförtrodde att han var Messias

Joh 4:24-26

”Kvinnan sade till honom: ”Jag vet att Messias ska komma, han som kallas Kristus. När han kommer ska han berätta allt för oss.” 26 Jesus sade till henne: ”Det Är Jag , den som talar med dig.”


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kardinal Schönborn : ”Det är smärtsamt att konstatera att vi män ibland är mycket orättvisa”

  1. Gert Gelotte skriver:

    Irène, vänner,

    det är utmärkt att Schönborn ser att män behandlar kvinnor orättvist i kyrkan. Självklart vore det bättre om män behandlade kvinnor rättvist. Men det skulle inte lösa det grundläggande problemet som är att män behandlar kvinnor – vare sig det är rättvist eller orättvist.
    Det skulle således vara ett hälsotecken och Schönborn i en framtida predikan finner anledning beklaga att kvinnor behandlar män orättvist i kyrkan.
    Rättvisa är steg på vägen, men målet är jämställdhet mellan kvinnor och män i kyrkan.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *