Homosexuella inte välkomna in i ”den härliga gemenskapen” hos pastor Timo Lordhem i Örkelljunga

I veckans  Människor och Tro” – uppföljning av den senaste debatten i DAGEN om  homosexuella.

Homosexuellas plats i himmelriket

I programmet intervjuas bla pingstpastor Timo Lordhem i Örkelljunga –  en av de 22 pingstpastorer som undertecknat artikeln  i DAGEN  ”Bibeln tydlig om homosexualitet” där det bla sägs att det är synd att leva ut sin homosexualitet och att därigenom ”missa himlen”.

http://www.dagen.se/debatt/bibeln-tydlig-om-homosexualitet-1.349464

Pastor Timo Lordhem beskriver den ”härliga gemenskapen” i sin pingstförsamling i Örkelljunga ………….

När intervjuaren lite senare i programmet frågar om en öppet homosexuell person skulle kunna bli  aktiv medlem i Timo Lordhems församling svarar han

-”Har aldrig fått frågan……”

-”Vet inte….”

-”Tror inte det……”

-”Skulle nog bli protester i församlingen…..”

Underförstått den ”härliga gemenskapen”  i Timo Lordhems församling skulle hotas……?

Joel Halldorf – lektor vid Teologiska högskolan Stockholm och ledarskribent på tidningen Dagen – visar som yrkesteolog med  rötter i pingstkyrkan-  prov på mod och  friskt självständigt tänkande då han kommenterar  Timo Lordhem och den konservativa pingstfalangens bokstavstro.

”Uppfattningen att  homosexualitet är synd är idag obegriplig utanför kyrkorna och  även i den yngre generationen inom kyrkorna och då räcker det inte att man citerar enstaka   bibelverser för den ena eller den andra uppfattningen, utan man måste jobba med helheten, underliggande mening,  med identitet och sexualitet.”

// Irène

PS Bravo Joel ! Skulle gärna vilja höra dig i offentligt samspråk med biskop Anders !

Timo Lordhem står inte heller oemotsagd i DAGEN

21 undertecknare ger svar på tal.

”Men när konservatism blir ett egenvärde i sig, då vrider sig hela den andliga magsäcken i kramper och illamående. Jesus var inte konservativ. Han var modig, utvecklande och utmanande. Han knäppte fariséerna på näsan.”

”För likaväl som homosexualitet kan diskuteras kan även frågan kring kvinnans rätt att undervisa diskuteras. Och om vi tror att kristna homosexuella riskerar att missa himlen, då vet vi inte heller säkert hur det går med de som ställer sig bakom kvinnligt ledarskap.”

http://www.dagen.se/debatt/de-22-pingstpastorerna-g%C3%B6r-det-f%C3%B6r-l%C3%A4tt-f%C3%B6r-sig-1.350596

Att polariseringen inom (svensk) kristenhet inte längre går MELLAN kyrkor och samfund utan INOM står väl vid det här laget utom allt tvivel.  Inställning till homosexualitet och kvinnliga ämbetsbärare utgör  lackmustestet …….

Om katolska kyrkans ”oordning”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *