När katolska kyrkans celibatära män får bestämma

Ett 10 -årigt barn våldtas av sin styvfar och blir gravid och utsätts därefter för ytterligare övergrepp genom att tvingas fullfölja graviditeten.

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/may/05/to-make-a-10-year-old-give-birth-isnt-just-horrifying-its-life-threatening

”Den 11-åriga flickan våldtogs av sin styvfar och nekades abort.

Nu har hon fött en dotter.

Händelsen har lett till en kritikstorm mot Paraguays strikta abortlagar.”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21253911.ab

http://www.theguardian.com/world/2015/aug/13/paraguay-11-year-old-gives-birth-abortion

// Irène

PS  Vem tror att katolska kyrkan – som tvingar ett barn till något så omänskligt grymt som att tvingas genomgå en 9 -månaders graviditet – ska få respekt för sin syn på livets helighet i abortdebatter som  nu senast i Almedalen genom Thomas Idergard ?

Idergard skriver

”I verkligheten utgör förstås varken nunnan eller påven någon makt som tvingar människor, inte ens de troende, till någonting. I stället representerar de också på ett globalt plan en minoritetsröst som ropar i en alltmer utbredd öken. Problemet tycks nu vara det faktum att rösten överhuvudtaget kan höras av den som noga letar och lyssnar.”

http://signum.se/att-sparka-pa-den-som-ligger/


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på När katolska kyrkans celibatära män får bestämma

  1. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    jag brukar säga att kyrkans makthavare har den makt vi beviljar dem. Men den här tioåringen var helt utlämnad till en kyrklig makt som hanterade henne som en livmoder på två ben. Det understryker hur viktigt det är med demokrati, allmän och lika rösträtt och att skilja kyrkan från staten.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *