”Påven måste leverera”

Vänner,

Den teologiska fakulteten vid universitetet i Regensburg har vidarepublicerat ett mycket intressant samtal om reformläget i kyrkan ur nr 19 av den tyska tidskriften Publik-Forum om. En bättre sammanfattning torde inte stå att få.

http://www.uni-regensburg.de/theologie/kirchenrecht/medien/interview-reform-schrom_publik_forum-druckfass.pdf

Artikeln är på tyska, men en tämligen lättillgänglig tyska, så förtvivla inte 🙂

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Påven måste leverera”

  1. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Artikeln du refererar till är en perfekt illustration till vad jag också ville ha sagt med mitt lilla inlägg i dagens Dagen. Stockholms katolska Stift vill i landet ensidigt odla en konservativ katolicism som aldrig tar på sitt ansvar att översätta och informera svenska katoliker om den vitala inomkatolska debatt som pågår på många olika håll på kontinenten men som konsekvent tystas ned i svenska katolska media och därigenom bidrar till att göra katolska kyrkan i Sverige till en trist och tråkig ankdamm där allt utifrån kommande först ska ”filtreras genom ett Bullerbyfilter” som du en gång så träffande uttryckte det.

    Sedan Werner Jeanrond lämnade Sverige har jag aldrig sett eller hört någon av våra katolska professorer eller vigda ämbetsbärare FÖRUTSÄTTNINGSLÖST ge sig ut i det offentliga rummet och diskutera teologiska spörsmål…….. med undantag av när det gäller GRATIS samvetsfrihet för barnmorskor och när BÄ menar att äktenskapet hotas av samkönade relationer. Då – men bara då – står biskop Anders på barrikaderna.

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *